Fri02232018

Poslednja izmena:11:00:09 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Pokreni svoju budućnost - spoj edukacije i internacionalizma

Pokreni svoju budućnost - spoj edukacije i internacionalizma

  • PDF

Projekat "Pokreni svoju budućnost", sprovodi studentska organizacija AIESEC, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Ovaj projekat se realizuje radi unapređenja edukacije mladih ljudi povezivanjem formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i radi razvijanja liderskog potencijala kod mladih i ukazivanja na širok spektar mogućnosti koje se nude u Srbiji.

Realizacija projekta se dešava u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Čačku u 36 škola.
Ukupno 70 internacionalnih volontera koji dolaze u našu zemlju i učestvuje u ovom projektu do kraja oktobra. Internacionalni volonteri iz Turske, Tunisa, Italije, Rusije, Sjedinjenih Američkih država, Meksika, Grčke, Češke, Slovačke će edukovati osnovce i srednjoškolce.
Projekat je kreiran za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola u trajanju od 5 nedelja. Osmišljeni su posebni programi za osnovce i sastoje se iz jezičkih radionica, a za srednjoškolce se sastoje iz edukacija koje su vezane za informatičku pismenost, kao i razvijanje "Soft Skills" veština. Kroz ove radionice i edukacije mladi imaju priliku da razvijaju veštine komunikacije na maternjem i stranom jeziku, timski rad, upoznavanje različitih kultura i mnoge druge veštine koje su potrebne za dalji rad i napredak učenika.
AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo . Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Isidora Konstantinović,
PR Manager AIESEC Srbija
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar