Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Anna Zsófia Fenyvesi: Dobar je taj šampionski osećaj

Anna Zsófia Fenyvesi: Dobar je taj šampionski osećaj

  • PDF

Novi Sad je decenijama bio, a sada se može reći i ostao, stonoteniski grad. Stvarani su ovde mnogi šampioni, osvajane mnoge titule i pehari, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Posle jednog dužeg perioda rezultatske oseke, posebno u ekipnoj konkurenciji, klub sa istim nazivom kao i grad, STK Novi Sad, doneo je šampionsku titulu, nakon višegodišnje dominacije STK Senta.

I ne samo da je doneo titulu, već je ponovo vratio onu uobičajenu pingpongašku atmosferu i pozitivnu energiju ne samo u dvoranu Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”, mnogo poznatijeg pod nazivom SPENS, već sada i u mnoge manje, što skoro, što ranije otvorene dvorane i klubove.
Nošeni upravo tom energijom, igračice i uprava STK Novi Sad će pokušati da naprave jedan korak više i da se afirmišu u Evropi. Priliku za to imaće 4. i 5. oktobra ove godine, kada će ženska ekipa nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zahvalljujući kvalitetu igračica – Anna Zsófia Fenyvesi, Truzsinszki Viktoria, Anđelija Ratić iAleksandra Savić, STK Novi Sad je od strane Evropske stonoteniske federacije (ETTF) dobio poverenje da bude domaćin kvalifikacija, a žrebom su šampionke Srbije postavljene za nosioca grupe 2, zajedno sa ekipom Tigem SC iz Ankare, dok preostale dve ekipe dolaze iz prvog kruga kvalifikacija koje je na programu prvog vikenda septembra.
I dok svi u upravi kluba čine šta mogu da daju novi doprinos, novom uspehu, i predstavnici gradskih vlasti obećali su podršku mladim stonoteniserkama, kako bi se na što bolji način pripremio novi praznik stonog tenisa koji decenijama nije viđen.
Anna Zsófia Fenyvesi, Truzsinszki Viktoria, Anđelija Ratić I Aleksandra Savić, su na svečanosti upriličenoj nakon osvajanja titule potpisale dvogodišnji ugovor sa klubom, a zatim otišle ne kraći odmor, da bi potom krenule sa pripremama za predstojeća evropska iskušenja. Razlog za optimizam postoji, a o tome svedoče i reči najbolje igračice i kapitena tima, Anne Zsófia Fenyvesi:
-Jako zadovoljna i srećna u ovoj sredini. I ranije sam postizala dobre rezultate, ali sada, kada svi, kako igračice, tako i svi članovi kluba, dišemo kao jedan, osećaj je neverovatan. Mi ne samo da se družimo, treniramo zajedno, već i verujemo jedna u drugu, pa ako jedna ima loš dan, tu su druge dve da to nadoknade, a to za svaku od nas mnogo znači na psihološkom planu. Čini mi se da je to, kao i vera uprave kluba u naše umeće i želju, bilo presudno da osvojimo šampionsku titulu, što nam otvara vrata Evrope i daje priliku za novo dokazivanje. Titula je ujedno i satisfakcija za sve one napore koje ulažemo da bi postizali vrhunske rezultate. Nije nam bilo lako. Svaki meč u plej ofu je bio izuzetno težak. Bilo je momenata kada smo mislile da ne možemo više, ali uvek smo bodrile jedna drugu, pa smo uspele da pobedimo. Čini mi se da smo svi zajedno više želeli pobedu, nismo se predavale i eto, uspele smo. Ovo je moja prva ekipna titula iako sam igrala četiri puta do sada finale i nisam uspela da pobedim u finalu. Ovo je prvi put i mogu da kažem da je dobar osećaj. Ovo mi je falilo.
Anna kaže da joj je najdragocenija upravo ta atmosfera u klubu, gde se, iako je iz Bačke Topole, oseća kao u svojoj kući.
-Mnogo mi znači kada znam da uvek uz mene stoji neko, da računa na mene, ali i da ja mogu da računam na bilo kakvu pomoć u svakom trenutku. U Novom Sadu sam drugu godinu, završila sam gimnaziju, a sada ću da studiram. Fakultet će od mene zahtevati da se mnogo više posvetim knjizi i učenju, ali bez sporta ne mogu i dok god budem mogla, igraću. Očekuju nas jaki mečevi u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i mi smo jaki, a u našim glavama kada pomislimo na stoni tenis, prvi je slogan kluba – Zajedno do pobede. Tako se nadam da ćemo prebroditi i sva predstojeća iskušenja uz podršku svih ljubitelja stonog tenisa i da ćemo ime Srbije staviti na mesto gde je nekada bilo, u evropski i svetski vrh. Moja velika želja je bila da posle brojnih titula u pojedinačnoj konkurenciji osvojim i šampionski pehar u ekipnoj. Sada mi se to ostvarilo na republičkom nivou, sledi evropski, a potom svetski. Moja velika želja je i da branim boje reprezentacije Srbije na predstojećoj Univerzijadi, koja će se održati u Aziji.
Volela bih da igram tamo i ne samo da igram, već... Ako bude sve u redu, nadam se da će se to i ostvariti – uz osmeh je izjavila Anna Zsófia Fenyvesi.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar