Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Tri u jedan Kluba ljubitelja reke Tisa 63

Tri u jedan Kluba ljubitelja reke Tisa 63

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

„Kampovanje+Ekologija+Gospojina= Tri u jedan!“ Tako su svoju najnoviju akciju nazvali agilni članovi Kluba prijatelja reke „Tisa 63, koju su namerni da je organizuju u vreme održavanja Velikogopsojinskih dana, od 21-24. avgusta 2014. godine.
Kampovanje se organizuje zajednički sa Ekocentrom „Vodomar 05“ iz Temerina na lokaciji gde se nalazi klub „Tisa 63 (kod Tiske brane sa Bačke strane reke Tise). U sklopu predviđenih aktivnosti je ekološka akcija „Voda je život“, Učešće na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju gde će se kamperska ekipa takmičiti u kuvanju riblje čorbe u četvrtak, 21. avgusta, te posete večernjim koncertima u sve dane manifestacije.

Pored navedenog, u planu je krstarenje rekom Tisom brodom „Božur“, organizacija turnira u Bič voleju, vožnja čamcima i ribolov.
Savršen doživljaj boravka u ovom kampu i druženje, se podrazumeva.
Smeštaj u kampu je moguć već u četvrtak u prepodnevnim satima, da bi popodne kompletna ekipa učestvovala u takmičenju u kuvanju riblje čorbe, a potom i prisustvovala takmičenju tamburaških bandi.
Petak, 22. avgust, nakon doručka, započeće da ekološkom akcijom „Voda je život“, zatim monitoringom terena sa obale. Nakon ručka i slobodnih aktivnosti, sledi odlazak na koncerte Halida Bešlića i grupe Miligram.
U subotu, 23. avgusta, nakon doručka, nastavlja se ekološka akcija „Voda je život“ monitoringom terena čamcima, a popodne i veče rezervisani su za obilazak Novog Bečeja i koncerte grupa Riblja čorba i Kerber.
Ekološka akcija „Voda je život“ imaće svoju završnicu u nedelju ujutru nakon doručka, kada će biti postavljene ekološke table na čitavom prostoru koji je prethodnih dana pregledan i očišćen. Nagrada za dnevne aktivnosti uslediće u večernjim satima, kada je na Velikogospojinskoj fešti na programu koncert Gibonija.
Zainteresovani mogu da dobiju sve informacije i da se prijave za učešće u akciji Aleksandru Veselinoviću Aćimu, na telefon broj 063/190-89-16.
Projekat koji realizujemo drugu godinu za redom, je namenjen deci i odraslima i traje od avgusta do oktobra meseca.Cilj projekta je da interaktivnim radionicama utičemo na svest ljudi u pogledu očuvanja reke Tise i njenog priobalja,da kroz akcije u prirodi upoznamo decu i odrasle sa ekološkom situacijom reke Tise i merama zaštite u cilju očuvanja reke i priobalja kao prirodnog bogatstva i izvora života. Akcenat je na manipulaciji otpadom,naročito u zonama vikend naselja na obali reke Tise.Mesta gde se susrećemo sa otpadom evidentiramo , slikamo,čistimo i obeležavamo eko tablama i time ličnim primerom utičemo na svest onih koji još uvek ne shvataju važnost i uticaj životne sredine na kvalitet života.Pored domaćina članova Klub Tisa 63 iz Novog Bečeja saradnici na projektu su:Studentska asocijacija FTN iz Novog Sada,Ekocentar Vodomar 05 iz Temerina i O.Š.Josif Marinković iz N.Bečeja.Pozivamo i ostale ekološke organizacije i pojedince kojima je Tisa u srcu da se priključe našoj eko misiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar