Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM Planinski turizam Bob na šinama od juče i na Torniku

Bob na šinama od juče i na Torniku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i v.d. direktora Skijališta Srbije, Dejan Ljevnaić, otvorili su u utorak, 19. avgusta 2014. godine, na Torniku na Zlatiboru bob na šinama tako što su se i sami provozali ovom adrenalinskom atrakcijom. Bob na šinama predstavlja poseban panoramski doživljaj kroz 600 metara dugu stazu kroz šumsko prirodno okruženje.

-Zlatibor se sve više pozicionira kao jedan od glavnih turističkih centara u zemlji sa ogromnim potencijalima koji sa novim sadržajima svake godine uvećava turistički prihod - istakao je ministar Ljajić. Govoreći ovrednosti investicije, on je istakao da je vrednost boba na šinama sa mini golfom i pratećim objektima i terenima 1.600.000 evra i da će se ta investicija isplatiti za tri godine.
-To će omogućiti da se ulažu nova sredstva u razvoj infrastrukture na Zlatiboru i u nove turističke sadržaje - istakao je Ljajić.
Ponuda „Skijališta Srbije“ na Torniku na Zlatiboru je upotpunjena novim, dugoočekivanim zimsko-letnjim sadržajem – bobom na šinama.
Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić izjavio je na otvaranju da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekominikacija, kao i uz veliku podršku i odličnu saradnju sa opštinom Čajetina koja je prepoznala važnost u dalje ulaganje u ovaj planinski centar.
-Proširenjem adrenalinskih i sportskih sadržaja nastavljamo da unapređujemo turističku ponudu Zlatibora i time postižemo naš cilj, a to je da planina živi tokom cele godine, i zimi i leti - istakao je Ljevnaić i dodao da tokom letnje sezone sva skijališta u Srbiji beleže duplo povećanje posećenosti.
Bob na šinama predstavlja specijalizovanu stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje uz poseban panoramski doživljaj, a mogu ga koristiti odrasli i deca u pratnji odraslih. Maksimalana brzina boba na šinama je 40 kilimetara na sat, a dužina staze za spust je oko 600 metara.
Pored boba na šinama ovaj planinski centar od ovog leta posetiocima nudi i teren za mini golf sa devet rupa, kao i multifunkcionalni teren za tenis, košarku i fudbal. Turisti koji dođu na Tornik imaju priliku da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom ili da oprobaju svoje veštine u planinskom biciklizmu.
Cena pojedinačne karte za vožnju bobom na šinama iznosi 400 dinara za odrasle i 280 dinara za decu.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com