Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Drugo Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu za vikend u Bukovcu

Drugo Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu za vikend u Bukovcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Drugo svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu u organizaciji Kluba planinskog skejtborda „ATB“, biće održano 5. i 6. septembra u Bukovcu (nadomak Novog Sada). U petak u podne počinju kvalifikacione trke, a najbolja 32 vozača koji prođu kvalifikacije, boriće se za titulu u subotu.

Prema programskoj šemi svečano otvaranje prvenstva je zakazano za subotu u 11.45 sati. Čast da otvori ovogodišnji okršaj profesionalnih svetskih vozača ima predstavnik Ambasade Amerike u Srbiji - Metju Glenu. Finalne trke počinju u 12 sati, a nakon njih slede slobodni skokovi. Adrenalinski miks će upotpuniti DJ Janchezz.
Iza srpske zastave stajaće domaćini - profesionalni vozači: Senka Bajić,Todor Jović, Ivan Raković, Slobodan Banović, Predrag Marcikić i Predrag Trifunov.
-U slučaju da i bude pljuskova, ceo program ćemo morati da održimo u jednom danu u subotu. Nadamo se da će nas vreme ipak poslužiti i da nas čekaju dva dana bez padavina, jer je to jedini potreban uslov za svetski „okršaj“ koji je pred nama - poželeo je jedan od organizatora, predsednik Kluba planinskog skejtborda „ATB“, Predrag Marcikić.
Podsetimo da na republičkom nivou planinski skejtbord ne postoji kao priznat sport, pa se time za njega i ne izdvajaju nikakva sredstva za pomoć u organizacija provenstva kakvo je ovo u Bukovcu ili za dalje poboljšavanje uslova treninga, što nije omelo ambiciozne Novosađane da organizuju ovo takmičenje. Zato će ovo međunarodno prvenstvo biti prilika za novu popularizujemo planinskog skejtbord u nameri kluba ATB da privuče što više mladih ljudi da se oprobaju u vožnji punoj adrenalina.
Istovremeno, predsednik Kluba planinskog skejtborda „ATB“, gospodin Predrag Marcikić, obećao je da će srpski takmičari u okviru svojih mogućnosti pokušati da ostanu u samom svetskom vrhu po kvalitetu vozača i da će svojim uspesima pokazati javnosti da planinski skejtbord jeste sport.
Detaljna programska šema izgleda ovako:
Petak
- u 10 sati - zagrevanje vozača
- u 12 sati - kvalifikacione trke
Subota
- u 10 sati – zagrevanje
- u 11.45 sati – zvanično otvaranje prvenstva – sve takmičare i goste pozdraviće Metju Glen ispred američke ambasade
- u 12 sati - 1. runda eliminacionih trka za pro vozače
- u 12.36 sati - polufinale za veterane
- u 12.46 sati - polufinale za devojke
- u 13 sati - 2. runda eliminacionih trka za pro vozače
- u 13.30 sati - finale za veterane
- u 13.40 sati - finale za devojke
- u 13.50 sati - trka junior
- u 14 sati - polu finalna trka za pro vozače
- u 14.30 sati - finalna trka za pro vozače
- u 15 sati - zagrevanje za slobodne skokove
- u 15.45 sati - kvalifikacije u slobodnim skokovima
- u 16.30 sati - finale slobodnih skokova
- u 17.30 sati – pobednička ceremonija.
Sve sugrađane koji dođu na 2. Svetsko prvenstvo, pored velikih brzina i akrobacija od kojih se ledi krv u žilama, očekuje i muzički ambijent DJ Janchezz, uz čaše LAV piva.

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com