Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Biciklo vozimo u Temerinu - planeti pomozimo!

Biciklo vozimo u Temerinu - planeti pomozimo!

  • PDF

Udruženje građana “Ekocentar Vodomar 05” iz Temerina, uz pokroviteljstvo opštine, treću godinu za redom organizuje ekološko edukativnu akciju “Biciklo vozimo-planeti pomozimo”. Akcija se organizuje povodom Svetskog dana bez automobile, kada će se promotivnom vožnjom biciklovima ukazati na problem aero zagađenja, ali i na problem biciklističkih staza, bezbednosti biciklista u saobraćaju, saobraćajnih gužvi i dr.

Svetski dan bez automobila obeležava se 22. Septembra, pa iz Udruženja građana “Ekocentar Vodomar 05” poručuju da bar toga dana probate da se uzdržite od vožnje svojim automobilom i date doprinos čistijem vazduhu u vašem okruženju. Zato se masovno obeležava ovaj dan, ličnim primerom i na taj način podržava Svetski dan bez automobilskog zagađenja.
Prema programu, u ponedeljak, 22. septembra u 9,00h kolona biciklista krenuće iz centra Bačkog Jarka, Novosadskom ulicom ka Temerinu. Petnaest minuta kasnije priključiće im se biciklisti iz Mesne zajednice Staro Đurđevo, a u 9,30h biciklisti iz Temerina i Siriga, pa će početi defile biciklista centrom Temerina uz obustavu saobraćaja i ispisivanje ekoloških parola na asfaltu.
U10,00h kolona biciklista krenuće ka Telepu, Novosadskom ulicom, ka krajnjem odredištu nastavnom centru “Jegrička”, gde je sat kasnije predviđeno osveženje i odmor uz tematsku tribinu “Cikloturizam”. Za podne, zakazan je zajednički ručak - Vodomarski pasulj, nakon čega će uslediti povratak delom glavnom saobraćajnicom, a potom biciklističkom stazom.
Kolonu će obezbeđivati saobraćajna policija, a zbog potpune bezbednosti učesnicima se preporučuju žuti prsluci. U akciji mogu učestvovati organizovane grupe i pojedinci koji se osećaju sposobnim. Preporučuje se učešće dece u prisustvu nastavnika ili uz pratnju roditelja. Organizator manifestacije će napraviti i monitoring biciklističkih staza.
Priključite se i vi ovoj akciji, ne samo da bi proverili svoju kondiciju i testirali svoj bicikl, koji predstavlja simbol slobode kretanja, održivog razvoja i socijalne jednakosti među ljudima, već i da budete važan deo ovog planetarnog događaja.
Prijave i informacije : 021/851-100; 069/5213-728; email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com