Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO STK Novi Sad šampionski: Mi se pitamo

STK Novi Sad šampionski: Mi se pitamo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Premijerno, stonotenisku sezonu 2014/15. u Novom Sadu, u prelepom ambijentu sale Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”, otvorili su gradski rivali, STK Novi Sad i STK Panonija. I dok je šampionska ekipa Novosađanki predvođena novim trenerom, Miroslavom Balabanom, nastupila u standardnom sastavu - Ana Žofia Fenjveši, Viktorija Tružinski i Aleksandra Savić, sa Anđelijom Ratić na klupi za rezerve, STK Panonija Vladimira Šiške se predstavila sa pojačanim timom – Aneta Maksuti, Aliz Đurčik i Kristina Tot, rezerva Eva Tot, pa se očekivao pravi vatromet dobrih poena. To se i desilo, a publika je zaista mogla da uživa u vrhunskom tenisu.

Ispostavilo se da pojačanja iz Sente - Maksuti i Đurčik, nisu bila dovoljna da se savlada šampionska ekipa Novosađanki, pa je meč završen rezultatski ubedljivom pobedom domaćih, u ovom slučaju STK Novi Sad, sa 4:1. Kako je gotovo svaki meč bio neizvestan, rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, ali i rezultatski drugačiji. Tek, Novosađanke su zabeležile drugu važnu pobedu u nisu, jer su u prvom kolu, identičnim rezultataom 4:1, u Senti, pobedile doskorašnjeg višestrukog šampiona Srbije.
Tandem Fenjveši - Tružinski koji je odavno ušao u anale klupske istorije, briljirao je i ovoga puta, savladavši već nekoliko sezona najbolju igračicu naše zemlje i seniorsku reprezentativku Anetu Maksuti. Kapiten Ana Žofia Fenjveši maestralno je otvorila meč ostvarivši trijumf u prvoj partiji protiv Anete sa 3:2. Raspoložena i u sjajnoj formi, bila je i Viktoria Tružinski, koja je dominirala za stolom i bez mnogo poteškoća savladala Maksuti sa 3:0. Najmlađa iz šampionskog trija, Aleksandra Savić, takođe je igrala odlično, ali je u ključnim momentima sreća prešla na stranu njene protivnice, odlične Kristine Tot. Tružinski je u četvrtoj partiji bila bolja od neugodne Aliz Đurčik sa 3:1.
-Treba odati posebno priznanje našim devojkama, jer su Ana Žofia i Anđelija Ratić igrale povređene, te da idu na terapije usled bolova u leđima, a i Aleksandra Savić je u prethodnom periodu imala nekih zdravstvenih problema. Naš kapiten stisnuo je zube, iako nije trenirala više od nedelju dana, Aleksandra nije imala sreće u odlučujućim trenucima, dok je Anđelija bila spremna da i sa steznikom zaigra ako bude potrebno. Ipak, pokazale su das u najjače kada je najpotrebnije, pa se nadam da će u najskorije vreme sve biti u redu i da ćemo spremno dočekati i naredne, nimalo lake mečeve, što u domaćem prvenstvu jačem nego ikada do sada, što u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Ono što me više brine je izuzetno teška finansijska situacija. Da, istina je, teška je situacija jer od Grada Novog Sada naš klub nije dobio nijedan dinar već 11.meseci. To je nezapamćeno u finansiranju sporta. Pa, mi živimo skoro godinu dana od sopstvenih sredstava. Devojkama nije sve isplaćeno iz prošle sezone, a one treniraju više nego ikada – izjavio je sportski direktor STK Novi Sad, Dan Fracile.
-Parola STK Novi Sad - ZAJEDNO DO POBEDE nije slučajno usvojena još u danima kada nismo bili šampioni, čak ni blizu toga. Neka rade u Gradu šta hoće, ali mi možemo biti samo jači. Obećavam u ime Uprave da će uslovi za rad i razvoj svake od devojaka i u sportskom i u životnom smislu biti ne samo optimalni, već i bolji, iako moramo biti i svesni toga da je naša država u ekonomskoj krizi, kao i što je i cela Evropa, tako da finansiranje u sportu je mnogima poslednja briga. Ali, mi se pitamo - rekao je član IO Zoran Vučević.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar