Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO TA PanaComp dočekala oldtajmere na Petrovaradinskoj tvrđavi

TA PanaComp dočekala oldtajmere na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF

Tridesetak oldtajmera, od kojih je najstariji iz 1916. a namjlađi iz 1935. godine, u svom balkanskom reliju "Granicama K&K Monarhije", koji je započeo 26. septembra a završiće se 3. oktobra, i za to vreme prevaliti put od oko 1.500 kilometara, zaustavio se poslednjeg dana septembra u Novom Sadu, tačnije na Petrovaradinskoj tvrđavi, na platou ispred hotela Leopold.

Organizator njihovog boravka u Srbiji bila je TA PanaComp Zemlja Čuda, koja se i ovog puta zdušno potrudila da gostima i njihovim vrednim starovremenim mašinama učini boravak u našoj zemlji što prijatnijim.
Osim Novog Sada, ovaj konvoj muzejskih automobila obićiće i Beograd, Valjevo, Požegu, Užice, Mećavnik, i za svaku destinaciju PanaComp je pripremila nešto sasvim naše, sasvim posebno.
Ivanka Tasić, direktorka logistike TA PanaComp Zemlja Čuda otkriva da je plato ispred hotela Leopold tendenciozno odabran još prošle godine, zbog samog naziva rute, kojoj relisti prolaze, a koja je u znaku Autrougarske monarhije. Goste su, uz protokol dočekali i pozdravili Nj.C.V. kostimirana carica Marija Terezija i car Leopold, uz zvuke Bahovih svita. Domaćini su za goste pripremili i jedan mali poklon, male jelenske krpice sa logom njihovog balkanskog relija.
TA PanaComp je u Valjevu za njih pripremio iznenađenje u vidu koncerta trubača obučenih u autentične srpske nošnje, a u prestižnom ambijentu Mećavnika će se kratko zadržati, i krenuti put Sarajeva.
Posebno interesantna je činjenica da su svi učesnici i vlasnici ovih automobilskih klasika velike vrednisti, pa ih je trebalo na neki način zaštititi.
Ivanka Tasić kaže da su naročito vodili računa o bezbednosti i sigurnosti na putevima, zbog čega su i pripremili servisno kamionsko vozilo da ih prati.
-Jutros, kada su krenuli iz Iloka, imali su dva malena kvara koja su odmah otklonjena, kako bismo im obezbedili sigurnu vožnju i boravak u našoj zemlji, nismo organizovali pratnju, da im ne bi bilo neprijatno, već neprestani nadzor, dok razledaju tvrđavu, ručaju, da se slučajno ne bi nešto desilo ne samo njima, već i njihovim četvorotočkašima. Oni su dosta opušteni jer su prošli već nekoliko ovakvih relija. Jednostavno, znaju da uživaju - kaže Ivanka Tasić.
TA PanaComp Zemlja Čuda ne bi bila to što jeste da ne radi nešto posebno, a današnja aktivnost je bila spektakularna.
-Jedan broj Novosađana je iz znatiželje i ljubavi prema oldtajmerima došao na Tvrđavu, oni koji su se tu zatekli, bili su oduševljeni prizorom, ali to nije toliko važno, koliko je bitno da smo imali spektakularne goste iz sedam zemalja, koji su hteli da upoznaju Novi Sad, Petrovaradinsku tvrđavu i naše ljude. I mi smo srećni što smo im bili dobri domaćini, malo u Novom Sadu, malo u drugim krajevima Srbije – zadovoljno je izjavila naša sagovornica.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com