Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Izađi mi na teglu u nedelju u Beogradu

Izađi mi na teglu u nedelju u Beogradu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Manifestacija “Izađi mi na teglu” je neobičan, jedinstven, prepoznatljiv i društveno odgovoran događaj koji spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, a sve to kako bi se pronašao najbolji ajvar u Srbiji!

U nedelju, 12. oktobra, karavan manifestacije “Izađi mi na teglu”, nakon 20 gradova širom Srbije, stiže u Beograd i organizuje finalno takmičenje u pripremanju ajvara, prestižnog srpskog specijaliteta po tradicionalnim receptima, sa bogatim pratećim programom tokom celog dana.
Nakon svečanog otvaranja, predstavljanja takmičara, propozicija, članova žirija i načina odabira pobednika, počinje zvanično nadmetanje upripremi ajvara. Velika bina je osmišljena da izgleda kao “kuhinjica pod otvorenim nebom” u kojoj će se pripremati razni specijaliteti sa ajvarom koje će posetioci imati prilike da probaju, a sve to pod dirigentskom palicom najboljih gastronoma iz renomiranih lokalnih restorana.
U isto vreme, odigravaće se program za najmlađe pod nazivom “Teglanje bez granica” sa raznim disciplinama poput “Il si tegla il’ si kegla”, “Ko se tegla taj se voli”… kada će deca imati priliku da na glavnoj bini uživaju i u edukativnoj dečijoj predstavi posvećenoj zdravoj ishrani i očuvanju životne sredine.


Turistička organizacija Beograda
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com