Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Aktuelno Žene iz cele Vojvodine posetile Novi Bečej

Žene iz cele Vojvodine posetile Novi Bečej

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U okviru projekta “Dođi u srce Vojvodine” Ženskog centra organizovana je dnevna ekskurzija u Novom Bečeju, a cilj je bilo učvršćivanje saradnje sa drugim udruženjima žena, kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima novobečejske opštine
Podsticanje saradnje, razmene iskustava i umrežavanja seoskih ženskih organizacija iz različitih delova Vojvodine, kao i podizanje nivoa znanja seoskih ženskih organizacija o turističkim potencijalima Vojvodine, pre svega srednjebanatskog regiona, bilo je cilj projekta Ženskog centra-Novi Bečej “Dođi u srce Vojvodine” koji je sproveden proteklog meseca u opštini Novi Bečej.

Projekat je odobren i finansiran od strane Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, dok je koordinatorka projekta bila Radojka Maljugić, predsednica Ženskog centra. U okviru projekta organizovana je dnevna ekskurzija u Novom Bečeju, a cilj je bilo učvršćivanje saradnje sa drugim udruženjima žena, kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima novobečejske opštine.
Sanja Čolakov, članica ženskog centra rekla je da je veliko zadovoljstvo razmeniti iskustva i priče sa ženama iz drugih delova Vojvodine:
-Ispred Ženskog centra smo se okupili da realizujemo projekat "Dođi u srce Vojodine". Nekoliko udruženja žena je došlo. Išli smo u posetu Arači, posetili Glavaševu kuću. Ovde gde se družimo imamo malu izložbu ženskih radova kojima se naše žene bave.
Nakon obilaska prepoznatljivih turističkih lokaliteta opštine Novi Bečej, vožnje karucama i izložbe ručnih radova, upriličen je i tradicionalni vojvođanski ručak, kojim je predstavljena i zaokružena turistička ponuda Novog Bečeja, srca Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com