Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM Turističke organizacije Održan sajam suvenira Srbije u Leskovcu

Održan sajam suvenira Srbije u Leskovcu

  • PDF

Sedma izložba suvenira i turističkih publikacija, održana u Leskovačkom kulturnom centru, 13. i 14. novembra, okupila 43 turističke organizacije iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.
Bila je to prilika da se sumiraju rezultati jednogodišnjeg rada turističkih organizacija, ali i da se razmene iskustva, održe stručna predavanja i obiđe Leskovac.

Tradicionalno, na ovoj jedinstvenoj turističkoj smotri, dodeljene nagrade najboljim publikacijama u 9 kategorija.
Za jednolisnu turističku publikaciju “Odmor na selu” nagrađena je Turistička organizacija Kraljevo.
Turistička organizacija Vršac imala je najbolju višelisnu turistička publikacija do 50 stranica pod nazivom “Banatske đakonije”, kao i najbolju višelisnu publikaciju na preko 50 strana pod imenom “Lekovito blago Vršačkih planina”.
Film “Dobrodošli u Suboticu i Palić, Turističko informativnog centra Subotica, pobednik je u kategoriji kratki turistički film.
U kategoriji suvenir priznanje je otišlo Turističkoj organizaciji “Oplenac” iz Topole, za bocu islikanu motivima devojke u narodnoj nošnji.
Čačanska haljina sa motivima Ovčarsko-kablarske klisure i ešarpa sa motivima srednjevekovnog nakita najbolji je upotrebni predmet.
Najbolju turističku fotografiju “Kragujevačka dešavanja - Trpeza” uslikao je fotograf Zoran Petrović iz Gradske turističke organizacija Kragujevac.
Najoriginalnije dizajnirane razglednice imala je Turistička organizacija grada Niša.
Organizator manifestacije, Turistička organizacija Leskovca, na zajedničkom štandu sa Centrom za ekonomiku domaćinstva, predstavila je dve svoje nove dvojezične publikacije “Ne propustite”, u kojoj su prezentovane kulturno-istorijske znamenitosti i prirodni potencijal i “Lov Jablaničkog okruga”.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com