Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM Turističke organizacije Održan 6. Ravangrad Wine Fest

Održan 6. Ravangrad Wine Fest

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Turistička organizacija grada Sombora organizovala je 5. i 6. decembra 2014. godine, šesti po redu „Ravangrad Wine Fest“. Festival je okupio 70 izlagača vina, rakije, mesnih prerađevina, proizvođača sireva, čarde, ugostiteljske objekate, udruženja žena, udruženja građana, turističke organizacije, i mnoge druge. Posetioci manifestacije, kojih je tokom dva festivalska dana bilo blizu 3.000, imali su priliku da degustiraju i kupe izložene proizvode, ne samo poznatih vinskih kuća i ostalih izlagača iz cele Srbije, već i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske. Manifestaciju je pratio i raznovstan muzički program uz već tradicionalan nastup tamburaša.

U okviru ovogodišnjeg „Ravangrad Wine Fest-a“, održana je i dvodnevna Konferencija o strategiji razvoja turizma i izgradnji gastronomskog identiteta Sombora, na kojoj su svoja iskustva prezentovali mnogi eminetni stručnjaci iz oblasti turizma i gastronomije. Učesnicima Konferencije i zainteresaovanim izlagačima bio je, u subotu, 6. decembra, priređen tradicionalni vojvođanski ugođaj na Dida Hornjakovom salašu, uz karbinje i „somborski ručak“.
„Ravangrad Wine Fest“ i Konferencija o strategiji razvoja turizma i izgradnji gastronomskog identiteta Sombora, imali su za cilj da, pre svega, predstave turističku i gastro ponudu Sombora i okoline, prezentuju strategiju razvoja turizma u narednom periodu, ali i da ugoste i predstave raznoliku ponudu vina i hrane inostranih izlagača.
Zahvaljujemo se ovom prilikom svim izlagačima, učesnicima Konferencije, sponzorima, prijateljima i donatorima manifestacije, koji su doprineli da 6. „Ravangrad Wine Fest“ potvrdi svoju petogodišnju tradiciju.

Tekst i fotografije: Turistička organizacija grada Sombora

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com