Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Novi Sad na putu ka Evropskoj prestonici kulture 2021. godine

Novi Sad na putu ka Evropskoj prestonici kulture 2021. godine

  • PDF

Završna godišnja konferencija Ogranizacionog odbora za realizaciju inicijative da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, održaće se 18. decembra od 12 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Konferencija će imati naglašenu interaktivnost, kako bi se na zanimljiv, participativan i kreativan način prikazali rezultati rada Odbora i planirani projekti za narednu godinu.

Šira javnost putem ove konferencije treba da se, kako na lokalnom tako i na republičkom i regionalnom nivou, upozna sa naporima Novog Sada da postane Evropska prestonica kulture i da joj se predstave novi vizuelni i brendovski identitet kandidature i planirani projekti za 2015. godinu. Stoga je poziv da prisustvuju konferenciji upućen zvaničnicima, stručnjacima iz zemlje i inostranstva u oblasti projekta Evropske prestonice kulture i celokupnoj kulturno-umetničkoj javnosti, medijima i zainteresovanim građanima.
U prvom delu konferencije, prisutnima će se obratiti zamenik gradonačelnika Osijeka, gospodin Ham, koji će najaviti uspostavljanje saradnje između Osijeka i Novog Sada, ne samo u okviru projekta Evropska prestonica kulture, sa obzirom na to da se Osijek kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, nego i u okviru drugih projekata u kulturi, gospodin Slavko Bašić, načelnik uprave za društvene delatnosti Opštine Bijeljina, koji će preneti podršku i spremnost Bijeljine da pomogne Novom Sadu u postupku kandidature, predstavnici uspešno realizovanog projekta kandidature Pečuja za Evropsku prestonicu kulture 2010. godine koji će preneti svoja iskustva i saznanja i gospodin Aleksandru Petruc, ataše za kulturu Rumunske ambasade, koji će predstaviti napore rumunskih gradova u postupku kandidature, sa obzirom na to da se 2021. godine, biraju gradovi – prestonice kulture iz Rumunije i Grčke, pored kategorije nečlanice u kojoj se mi kandidujemo. Prisutnima će se obratiti i član gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, kao i Predsednik organizacionog odbora “Novi Sad 2021.” dr Andrej Fajgelj. U drugom delu konferencije predstaviće se Nacrt strategije Novi Sad 2021. Reč je o strateško-planerskom dokumentu koji su i izradili članovi stručnog tima pri Odboru koji predviđa aktivnosti i kulturno-umetničke i infrastrukturne projekte koje je neophodno sprovesti u narednom periodu kako bi Novi Sad uspešno okončao postupak kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Nacrt strategije predstaviće član tima, gospodin Goran Tomka. Nakon toga, predstaviće se novi brendovski identitet kandidature.
U trećem delu konferencije predstaviće se novi vizuelni identitet, odnosno dizajn kandidature. U ovom delu konferencije predstaviće i se novi projekat Odbora – platforma kulturnih događaja, kao svojevrsni zajednički i sveobuhvatni registar svih kulturnih događaja u gradu, koji bi u perspektivi trebao da doprinese transparentnosti kulturnog sadržaja, boljoj i lakšoj organizaciji kulturnih događaja i većoj posećenosti.
PR služba Kulturnog centra Novog Sada pozivamo sve predstavnike medija da se na vreme putem mejla registruju i potvrde svoje učešće, kako bi se, na vreme i u dovoljnom broju pripremili svi neophodni dokumenti i informacije u vezi sa radom Odbora, i kako bi im bili uručeni.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com