Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Eko sajam u subotu u Ledincima kraj Novog Sada

Eko sajam u subotu u Ledincima kraj Novog Sada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U okviru projekta "Otpad nije smeće!", 20. decembra u periodu 11-16h, organizujemo Eko sajam u Domu kulture u Ledincima, gde će se predstaviti udruženja i proizvođači organskih proizvoda iz okoline, a deca predškolskog uzrasta iz ledinačkih vrtića će izložiti i nuditi na prodaju svoje radove/novogodišnje ukrase, nastale tokom dvomesečnog održavanja eko radionica u vrtićima. Novac prikupljen ovim putem će se koristiti, u dogovoru sa vaspitačicama, za nabavku potrebnih sredstava i materijala za rad dece u oba vrtića.

Takođe, neki od izlagača će prodavati svoje proizvode, a dobili smo i donaciju u vidu jelki sa busenom, koje će se tog dana prodavati po promotivnoj ceni. Sav prihod od prodaje jelki sa busenom namenjen je za sprovođenje ekoloških aktivnosti u Ledincima.
Najavljen je dolazak preko 20 izlagača iz Sremskih Karlovaca, Banstola, Petrovaradina, Ledinaca, Starih Ledinaca, Rakovca i Banoštora. Svečano otvaranje Eko sajma je u 11h uz folklorne igre KUD Vinogradar iz Ledinaca. Nakon toga sledi predstavljanje izlagača i prodajna izložba.
Tokom trajanja Eko sajma, posetioci će moći da pogledaju video materijal snimljen tokom održavanja radionica u vrtićima.
Takođe, vršiće se prikupljanje prijava zainteresovanih domaćinstava iz Ledinaca za udruženo kompostiranje biootpada, kao i anketiranje Ledinčana o njihovom mišljenju na šta treba da se utiče u Ledincima. Sumirani predlozi dobijeni ovim putem će biti putokaz našem udruženju za buduće predloge projekata.
U 12h je najavljeno predavanje specijalne gošće iz Beograda, Snežane Ognjenović, promotera organske poljoprivrede i instruktora organskog baštivanstva. Ona će održati predavanje o organskom baštovanstvu i značaju korištenja kompostnog đubriva u organskoj proizvodnji. Tokom trajanja Eko sajma zainteresovani će moći da nabave njene najnovije knjige po promotivnoj ceni.
Projekat je podržan od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Sanja lauš, Aktivna Fruška

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com