Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM Turističke organizacije Zlatibor spremno dočekuje zimsku turističku sezonu

Zlatibor spremno dočekuje zimsku turističku sezonu

  • PDF

Sve najnovije aktuelnosti koje goste Zlatibora očekuju tokom predstojeće zimske sezone,
predstavljene su u na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak, 22. decembra, u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu. Predstavnicima medija obratili su se direktor Turističke organizacije „Zlatibor“, Arsen Đurić, PR Skijališta Srbije, Ana Jovanović i šef benda Zdravka Čolića, Žika Filipović.

Arsen Đurić je na početku prisutnima rekao da je na Zlatiboru sve spremno za početak zimske sezone. Opština Čajetina i TO Zlatibor ove godine organizovaće spektakularan doček Nove godine na Kraljevom trgu, uz koncert naše poznate zvezde Zdravka Čolića koji počinje u 22 časa. U ponoć će prisutni uživati u tradicionalnom vatrometu i uz zvuke duvačkog orkestra. On je dodao da će jezero u centru Zlatibora biti ispražnjeno iz bezbednosnih razloga jer se očekuje veliki broj posetilaca, kako onih koji će već boraviti na Zlatiboru, tako i onih koji će doći iz okolnih mesta. Pored dočeka na otvorenom, Đurić je rekao da svi hoteli i restorani organizuju doček za goste u svojim objektima.
U nastavku je najavio da će 2. januara uveče na Kraljevom trgu biti koncert Željka Šašića i „Luna benda.“
Na kraju konferencije je rekao da je popunjenost smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru preko 80 posto i pozvao sve koji odluče da odmor i novogodišnje praznike provedu na ovoj planini što pre rezervišu smeštaj, jer je mesta sve manje.
Ana Jovanović iz JP Skijališta Srbije obavestila je da se ulažu veliki napori kako bi ski centar Tornik počeo sa radom i da sistem za veštačko osnežavanje radi punim kapacitetom kada to vremenski uslovi dozvoljavaju. U Skijalištima Srbije se nadaju da će do Nove godine ski centar Tornik biti otvoren za posetioce.
Na kraju konferencije, prisutnima se obratio Žika Filipović iz benda Zdravka Čolića i najavio da na Zlatiboru sve posetioce očekuje pravi spektakl i da će deo atmosfere iz Arene, sa nedavno održanih koncerata preneti na Kraljev trg. On je rekao i da nakon Zlatibora sledi turneja Zdravka Čolića sa bendom po gradovima bivše Jugoslavije i nada se da će koncert na Zlatiboru biti dobra uvertira.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com