Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM Turističke organizacije Turistička organizacija donela turističku krunu Novom Sadu

Turistička organizacija donela turističku krunu Novom Sadu

  • PDF

Turistička organizacija Novog Sada u svečanoj sali Gradske kuće predstavnicima grada, saradnicima, poslovnim partnerima, predstavnicima medija, poželela je srećnu 2015. godinu, sumiranjem svojih rezultata, onoga što je učinjeno, kao i isticanja planova za narednu godinu.
Turistička organizacija grada Novog Sada iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, a grad Novi Sad zauzima sve značajnije mesto među turističkim destinacijama u zemlji i inostranstvu.

Ova uspešna turistička godina za turizam u Novom Sadu krunisana je nekolicinom nagrada. Prema poznatom svetskom pretraživaču za hotele – Triwago, Novi Sad je drugi najpoželjniji grad kojeg treba posetiti. Prema rečima direktora TONS-a, gospodina Branislava Kneževića, najveća zasluga za ovo priznanje pripada hotelijerima i ostalim pružaocima usluga smeštaja u gradu, koji su i u ovim teškim vremenima uspeli da održe kvalitet usluga i učine ga još boljim, a svoje poslovanje kvalitetnijim.
Po njemu, za ovu nagradu zaslužni su i svi organizatori manifestacija i događaja jer su Novi Sad postavili ne samo na evropsku, veći i na svetsku mapu festivala i značajno uticali na veliki broj dolazaka turista. Branislav Knžević se zahvalio i fakultetima Novosadskog univerziteta, ustanovama kulture, receptivnim agencijama, udruženju vodiča, ugostiteljima, vinarima, ali i članovima Gradskog veća i Gradskim upravama (od Uprave za privredu, Uprave za komunalne poslove, pa do svih ostalih), koje su puno pomogle i izlazile u susret, kao i Javnim preduzećima (Parking servisu, Gradskom zelenilu, Tržnici, Čistoći, GSP-u) koja prepoznaju značaj ove privredne grane i sve više daju značaj razvoju turizma.
Gospodin Knežević je naglasio da će podrška i saradnja svih navedenih institucija biti još potrebnija i intenzivnija, jer i sa “malim” stvarima, onim koje ne koštaju puno, može da se uradi mnogo toga što će doprineti boljem imidžu i prepoznatljivosti grada, kao značajne turističke destinacije.
Direktor TONS-a nije zaboravio ni medije, bez kojih, po njegovim rečima “ne bi mogli da prenosimo lepe vesti i najave svih značajnih događaja koji se održavaju u našem gradu”.
U svom obraćanju, on se osvrnuo i na rad TONS-a tokom 2014. godine, koja je zbog uspešno izvršenih poslova i zadataka TONS-a, od strane revije Yu travel nagrađen Zlatnom amforom za najbolju TO u Srbiji. U obrazloženju je stajalo, da je TONS imao najbolje PR, najbolje nastupe i rezultate, tako da su preko njihovih saopštenja i informisanja mediji i njihovi čitaoci znali šta se sve dešava u Novom Sadu.
U 2014. godini u gradu je zabeležen porast noćenja stranih i domaćih turista za 13,5%, i realno se očekuje veći devizni priliv od stranih turista. Ilustracije radi: u decmbru 2013. godine zabeleženo je oko 20.000 noćenja; u oktobru 2014. preko 25.000 noćenja; u intervalu januar-oktobar zabeleženo je 230.000 noćenja. U tom periodu devizni priliv porastao je za 16%.
U saradnji sa Telekom Srbije, TONS je uradio aplikaciju Novi Sad priča. Urađen je veliki broj publikacija: Kulturni vodič, Novi Sad za poneti, Ženska imena Novog Sada, Kongresni vodič i druge vodiče kao i turistička mapa Dunava, a u završoj fazi izrade je i mapa pešačkih tura, kao i mapa okoline grada i Fruške gore. Ove godine zahvaljujući TONS-u Novi Sad je dobio i promo film koji će biti prikazivan na najvećim svetskim festivalima.
TONS je ove godine organizaovao Treći Youth Fair i podržao veliki broj gradskih događaja. U Info centru (Jevrejska 10) održan je veliki broj konferencija.
TONS je imao zapažene nastupe na sajmovima u Štutgartu, Beogradu, Berlinu i Londonu. Ugostio je veliki broj novinara i potpisao protokol o saradnji sa TO Beograd i TO Budva. Saradnja sa TO Beograd TONS- u je donela važne poslovne sastanke sa turoperatorima za novosadske hotele i agencije u Sofiji i Solunu. Od januara će biti dostupan i novi sajt TONS-a, kao i CRM sistem, namenjen turističkoj privredi Novog Sada.
Uz obećanje da će TONS raditi na tome da bude još bolji, gospodin Knežević zahvalio se članovima svog tima, saradnicima i poslovnim parnterima poželevši u Novoj godini još bolju i otvoreniju saradnju u cilju razvoja i promoc ije Novog Sada.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com