Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Godina uspeha Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Godina uspeha Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, jedan od četiri fakulteta u sastavu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, uz prisustvo brojnih poslovnih prijatelja i saradnika, obeležio je završetak kalendarske 2014. godine, prigodnim skupom na kome su sumirani rezultatai, ali na kome se u opuštenoj atmosferi razgovaralo i o tome kako još više unaprediti kvalitet, biti još više avangardan u ovim modernim, ali sve težim vremenima za obrazovanje i nauku.

-Uspeh našeg fakulteta, je zaista iznad svega, zbir malih i velikih napora, ponavljanih iz dana u dan. Na tom putu koji smo strpljivo gradili, gotovo deceniju i po, morali smo savladavati različite prepreke. U nama je konkurencija budila i produbljivala impulse kreativnosti i stimulansa da budemo postojaniji, posebniji i bolji. Učili smo na svojim greškama, jer smo blagovremeno shvatili da nas niko ne može puno popraviti, ako sami sebe ne popravimo. Međutim, da me ne biste pogrešno shvatili, naš uspeh nije do kraja zaokružen, a možda nikada neće ni biti. Očekuje nas još mnogo planova i iskušenja, jer kao što se kaže “planinaranje po strmim brdima zahteva spor tempo” – rekao je predsednik Saveta Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, prof. dr Željko Đ. Bjelajac.
Dr Bjelajac naglašava da danas ovo fakultet koji je sa uspehom završio je proces reakreditacije, na svim nivoima studija (osnovne, master i doktorske studije) sa svim pohvalama Komisije za akreditaciju i kontrolu kvaliteta Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije.
-Međusobno poštovanje, uvažavanje, otvorenost prema drugima, međunarodna saradnja na polju obrazovanja i nauke, kreativnost u praktičnoj nastavi, raznolikost studijskih programa, uslovi studiranja, veliki broj publikovanih radova naših nastavnika u prestižnim međunarodnim časopisima i vodećim časopisima nacionalnog značaja, bogata izdavačka delatnost, samo su deo naših aktivnosti koje nas čine, nikada nećemo reći iz pristojnosti boljim i kvalitetnijim od drugih, kako se neki bez pokrića svakodnevno mere, ali svakako drugačijim i posebnijim u odnosu na druge.
U prilog navedenom govore i značajni međunarodni sertifikati za kontrolu kvaliteta koje smo dobili za delatnost kojom se bavimo, na nenametljiv, svrsishodan i društveno koristan način.
Pravne nauke su po mnogo čemu specifične. Zahtevaju permanentno učenje i usavršavanje. Na našem fakultetu pored teorijskog učenja, studentima se pruža mogućnost praktičnog usavršavanja, kroz Centar za edukaciju i specijalističke kurseve, gde su predavači eminentni stručnjaci različitih profila. Imajući u vidu navedeno, za upis na naš fakultet iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje – tvrdi prof. dr Željko Đ. Bjelajac.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com