Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Održana prva Kobasicijada u Platičevu

Održana prva Kobasicijada u Platičevu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Na prvoj Kobasicijadi u Platičevu, organizovanoj prvog dana februara u popularnom ugostiteljskom objektu „Fratello“, okupili su se sremski domaćini, proizvođači ove tradicionalne prerađevine od svinjskog mesa iz ovog sela, Klenka, Grabovaca i Vitojevaca.

U konkurenciji od 26 uzoraka dimljene domaće sremske kobasice prvu nagradu za najukusniji proizvod iz seoskog domaćinstva osvojio je Nikola Crnojački iz Klenka, druga je pripala Slobodanu Tripiću iz Platičeva, a treća Radoslavu Rajčeviću iz Klenka. Odluku o tome donela su dva žirija. Najpre je petočlani žiri od 26 ponuđenih kobasica iz domaće radinosti odabrao tri najukusnije, a zatim je tročlani mesarski žiri odredio krajnji poredak, odnosno prvo, drugo i treće mesto.
Po rečima pobednika, Nikole Crnojačkog, on je u izradi pobedničke kobasice poštovao tradiciju koja se u njegovoj porodici prenosi sa generacije na generaciju, pri čemu je – po njegovim rečima - ipak najvažnije da se taj posao obavlja sa ljubavlju. Svi gosti su bili u prilici da probaju pobedničku, ali i sve ostale kobasice koje su bile u konkurenciji za nagrade, kao i druge slane i slatke đakonije koje obično prate sremski svinjokolj, a sve je proteklo u veseloj atmosferi kojoj su umnogome doprineli i tamburaši.
Po opštoj oceni bila je to veoma uspešna manifestacija koja će biti nastavljena i narednih godina, a sve pohvale za inicijativu, organizaciju i domaćinstvo zaslužuju vlasnici ovog ugostiteljskog objekta Mira i Velibor Gole. Na ideju da se ovako nešto organizuje došla je Mira Gole, posmatrajući svoje redovne goste koji su iz dana u dan donosili svoje kobasice u lokal na probu ne bi li se pohvalili prijateljima i komšijama, posle čega se obavezno pokretala rasprava o tome čiji proizvod je ukusniji. Organizacijom ove manifestacije dobili su priliku da se iskažu na pravi način pa je za očekivati da će na narednoj biti još više izlagača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar