Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Vreme je za cikloturizam

Vreme je za cikloturizam

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

- Nama još uvek bicikl služi da idemo od kuće do prodavnice i nazad, a kultura korišćenja bicikla podrazumeva da provedete vikend sa svojom porodicom, decom na biciklu, koji je svevremensko prevozno sredstvo. Kada dete prohoda i progovori, prvo što od mame i tate traži je bicikl. Da li smo počeli da razmišljamo da našu decu u startu usmeravamo da taj bicikl koriste onako kako treba, zdravo, ispravno i za potrebe svog životnog stila, - pitanje je uputio Nebojša Subić, predsednik Biciklističkog saveza Vojvodine

Gospodin Subić tvrdi da će Srbija u bliskoj budućnosti biti eldorado, kada je reč o biciklizmu, odnosno cikloturizmu, iz razloga što su zapadnom turisti sve destinacije u njegovom okruženju vrlo poznate, jer ih je prošao više puta, i on je željan neke nove avanture. Pošto smo u prethodnom periodu bili „malo sa strane“, uskoro ćemo postati zanimljiva destinacija cikloturistima iz zemalja zapadne Evrope, koji su najbrojniji, a koji su do sada Dunavom dolazili do Budimpešte, a od Budimpešte do Crnog mora retko ko. Sada su sve više počeli da prolaze i dalje, ali još uvek vlada nepoznanica da li smo mi sposobni da ih primimo, i da li mogu i gde da se obrate za potrebe koje cikloturista ima. Gospodin Subić odgovorno tvrdi da Vojvodina ima stručnosti i mogućnosti, samo treba da ih organizuje onako kako se to radi na zapadu.
- U Evropi se ne vozi bicikl zato što to Evropljani vole, nego zato što je najjeftinije prevozno sredstvo, jer im je parkiranje i ulazak od 5 i više evra, u centar grada izuzetno skup. I ta navika koju su oni proizveli zbog ekonomskog stanja, razvili druge alternative, a pored autobusa i pešačenja, bicikl se pokazao najpraktičnijim. Zato kažemo da se u Amsterdamu puno vozi bicikl, ali ne zato što vole nego što ih je ekonomija naterala na to. Iz tog razloga se razvila kultura vožnje bicikla, ono što mi još uvek nemamo. Na žalost, kasnimo jedno 15 godina za Evropom i njihovom kulturom korišćenja bicikla, ali nadam se da ćemo to ispraviti - razbio je predrasude naš sagovornik.
Biciklistički savez Vojvodine već 10 godina radi promotivne biciklističke ture. Njegovi članovi nisu turistički radnici, već nastoje da budu servis turizma. Oni ne mogu da ga komercijalizuju, ali imaju gotove proizvode.
U poslednjih 10 godina BSV organizovao je desetak ciklotura, što po Vojvodini, što u okruženju: Rumunija, Mađarska, Ukrajina, sve do Slovačke. Te ture traju od 5 do 9 dana. One kraće, u trajanju od 2 do 5 dana, voze se duž vojvođanskih reka i na taj način vrši se promocija bike turizma.
- Zanimljivo je da kada smo organizovali ture po Vojvodini, prolazeći uz Dunav i Tisu pored čardi i restorana, za doručak smo redovno dobijali jaja na razne načine, a za večeru bečku ili parisku šniclu. Naše razočaranje je bilo veliko, jer za svih tih sedam dana kraj reke, niko nam nije ponudio riblju čorbu, ili pečenu ribu. Mi smo tražili i proju, gibanicu, testo s makom, ali na našu veliku žalost ostali smo uskraćeni mirisa dobre riblje čorbe i domaćih specijaliteta, a cikloturizam je uvek dobra prilika da pored lepe prirode, ljubaznosti ljudi koje usput srećemo, promovišemo našu domaću hranu. To je ono za šta smo mi nespremni da ponudimo u ovom trenutku, iako biciklističku infrastrukturu imamo, i imamo dovoljno smeštajnih kapaciteta da ugostimo cikloturiste, jer se oni uvek kreću u manjim grupama - naglasio je gospodin Subić.
Kroz Vojvodinu (i Srbiju), prolaze dva koridora: EuroVelo 6 i EuroVelo 11. Koridor 6 počinje na Atlantiku, a završava se na Crnom moru. Koridor 11 kreće od najsevernije tačke u Norveškoj, a završava se u Atini. Kroz našu zemlju prati tokove nekoliko reka: Tise, Morave itd., kao i svih 12, i od ove godine 13 koridora. Koridor 13 prati granicu tzv. Gvozdene zavese, podignute posle Drugog svetskog rata. Sve države kroz koje prolazi Euro Velo prave biciklističke staze za kretanje nemotorizovanog saobraćaja. Prolazeći kroz Srbiju, na vrlo malim deonicama, na Novosadskom keju i na gornjem Podunavlju uređen asfaltni nasip dužine 50-tak km, ali tako treba da bude duž cele Srbije. Euro Velo koridor 11 ide duž Tise, Moravom do Atine, ali tek sada je počeo da se sređuje prostor pored Tise.
- Pravi je momenat da se podignu bentovi, odnosno usmere staze na delove sa najmanje motorizovanog saobraćaja, što je najveći problem za bicikliste. To je poenta Euro Velo koridora, da se obezbede takve staze. Evropske zemlje su to uradile, i sada je red da to uradimo i mi - istakao je gospodin Subić.
Nema preciznog podatka o broju biciklista kod nas, osim nezvaničnog, koji dolazi iz Turističke organizacija Novog Sada, po kojem u Novi Sad svraća 10 cikloturista dnevno, što je jako veliki broj, jer se radi o onima koji svrate u TONS, bez onih koji samo prođu kroz grad.
Proveren podatak je da 2,5 miliona cikloturista godišnje vozi od Beča do Budimpešte. Nadamo se da ćemo moći, vrlo brzo da se pohvalimo i velikim brojem onih koji svoj put produžavaju kroz Vojvodinu i dalje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar