Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Školarci iz Kosovske Mitrovice učestvovali u akciji Sportom protiv nasilja

Školarci iz Kosovske Mitrovice učestvovali u akciji Sportom protiv nasilja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Na edukativan, zdrav i zabavan način deca iz Osnovne škole „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici imali su priliku da se upoznaju sa teniskim čarima u okviru akcije „Sportom protiv nasilja“ koja se organizuje uz podršku kompanije NIS , Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.
Radost na licima mališana iz Kosovske Mitrovice, koji su uz pomoć mini reketa i laganih loptica prilagođenih njihovom uzrastu učili prve korake tenisa, upotpunili su i pokloni koje je obezbedila kompanija NIS. U okviru svog programa „Energija sporta“ i kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, NIS se aktivno uključio u promociju zdravog života i animiranje mladih talenata.

Program “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – poznat i kao Mini tenis, namenjen je deci školskog uzrasta, a cilj je da pored škole tenisa, promoviše sportske vrednosti, kulturu nenasilja i fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.
U akciji „Sportom protiv nasilja“ od oktobra prošle godine do sada učestvovalo je više od 10.000 đaka iz 17 gradova u Srbiji, a akcija se uspešno nastavila i u 2015 godini. Teniski karavan je u ovoj godini obišao Valjevo, Topolu, Sombor , Kanjižu i Kosovsku Mitrovicu, a biće održan i u drugim gradovima širom Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com