Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Manić-Tisa 63 na Sajmu turizma

Manić-Tisa 63 na Sajmu turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Učesnik 37. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu bio je i Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“. Članovi kluba su na ovaj sajam došli sa namerom da reprezentuju mladu, ali svake godine sve popularniju i posećeniju manifestaciju „Manić-Tisa 63“, koja će ove, 2015. godine imati četvrto izdanje.
Jedinstvenost ove manifestacije međunarodnog karaktera, je što omogućava pecanje, i kada mu vreme nije, u zimskim mesecima, i to zimskog manića, zvanog tiski bakalar, koji je za svoje stanište odabrao Tisku branu kod Novog Bečeja, na čijoj desnoj, bačkoj strani se nalazi kamp Udruženja ljubitelja reke Tise.

Radi što vernijeg dočaravanja celokupne atmofere, članovi Kluba su doneli akvarijum sa dva reprezentativna, prethodne noći ulovljena manića.
- To je fenomenalna riba i mnogi posetioci su je po prvi put videli upravo na ovom sajmu. Ali, kako smo mi istinski zaljubljenici u reku Tisu i manića, mi smo ova dva naša primerka markirali, pa ćemo ih posle sajamskog dana pustiti u reku Savu, i čekaćemo da se vrate pod Tisku branu, jer je to njihov dom - izjavio je menadžer Udruženja, gospodin Dragan Vukotić, dodavši da se nada da će oni stići pre riba, da ih dočekaju kako dolikuje.
On je objasnio da ove ribe obitavaju kod brane, a da se samo povremeno mogu videti na drugim mestima.
Na pitanje zašto je manić izabrao baš Tisku branu za svoj dom, gospodin Vukotić objašnjava šta je to ima oko Tiske brane da se manić uvek tamo vraća, i kaže:
- Verovatno im odgovara druženje sa nama, jer im mi produžavamo život. Kada ga ulovimo, mi ga vraćamo u vodu, i mi, organizatori manifestacije ne jedemo je iz poštovanja, a ona nam je to vratila na najlepši mogući način. Omogućila nam je da i u zimskim mesecima možemo da izvadimo naše pecaroške štapove i da se družimo sa našim prijateljima i gostima uz vodu.
Našim prisustvom na ovom sajmu želimo da ovu manifestaciju prikažemo drugima. Ona je i sada lepa, ali nije doživela punu afirmaciju, prepoznatljivost među širim auditorijumom. Ovu zimsku pecarošku svečanost, koja okupi na desetine takmičara, paralelno prati i svinjokolj, tako da smo se tokom tri godine trajanja „Manić-Tisa 63“ potrudili da napravimo pravi doživljaj, i da svi takmičari, naši prijatelji, gosti budu zadovoljni izborom sadržaja i aktivnosti toga dana - objasnio je gospodin Dragan Vukotić.
Da sajamska zabava bude potpuna, članovi Kluba „Manić-Tisa 63“, doneli su i specijalitete sa ovogodišnjeg svinjokolja, suvo meso, kobasicu, slaninu itd, da posetioci manifestaciju dožive i vizuelno, ali i da se približi ukus Tise i događanja oko nje.
Klub ljubitelja reke Tise „Manić-Tisa 63“, nastupio je na štandu Turističke organizacije opštine Novi Bečej, i doprineo prezentaciji turističke ponude grada, koja je izuzetno bogata, ali je sa „Manić-Tisa 63“ iznedrila pravi dragulj i zimskom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar