Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Bean Fest na Turijskoj kobasicijadi

Bean Fest na Turijskoj kobasicijadi

  • PDF

Čuvena Turijska kobasicijada, održaće se ove godine po 31. put, od 27. februara do 1. marta, poslednjeg vikenda februara. Centralni događaji, iznošenje najduže kobasice (ove godine će biti dugačka 2.031 metar), i njena prodaja (500 dinara za metar), proglašenje pobednika u konkurenciji najbolje industrijske i kobasice proizvedene u ovom selu, takmičenje u brzom jedenju kobasice, uz bogatu kulturno-zabavnu aktivnost, na programu su u subotu, 28. februara.

Tog dana, za sve one koji poste (Uskršnji post počeo je 23. februara), predana ekipa Bean Fest-a kuvaće posni pasulj. Tako će se između silnih metara kobasice i drugih đakonija od mesa, naći i još jedan vojvođanski brend, Temerinska pasuljijada. To će biti još jedna potvda da se kvaliteti privlače.
Posle Kobasicijade u Turiji, pasuljom će zamirisati i naš najpoznatiji zimski planinski centar, Kopaonik. Od 27. do 30. marta, na Winterfest Ski & Wine festival, Bean tim će, za sve učesnike ovog skijaško-vinskog happeninga i ljubitelje ovog jela, jednog od najpopularnijeg u celom svetu, ali spremljenog od strane ovih iskusnih kuvara, na ovaj način grejati telo i dušu, a Temerinci će sa vrha Srbije krenuti u promociju manifestaciju, XI Bean festa.
Već Prvog maja, na atraktivnoj lokaciji Kameničkog parka kraj Novog Sada, Bean fest nastavlja svoju promociju tako što će do sada spontana okupljanja za vreme Prvomajskog uranka prevesti u jednu nesvakidašnju feštu, sa puno zabave, igara i naravno, pasulja. Za potrebe programa, biće instalirana i bina, organizovane popularne Ravničarske igre, a kuvaće se i pasulj.
Jedna od najvećih ovogodišnjih novina jeste ustanovljenje Urban Bean Fest-a, koji će se održati u Novom Sadu, 12. i 13. juna. Ovo gradsko izdanje manifestacije, gospodin Dragan Vukotić, menadžer Bean Festa, objašnjava taktikom da „idemo u susret ne problem, već događaju“.
Kao i godinama ranije, Bean fest će, na veliko zadovoljstvo domaćih, ali i stranih Exitaša, biti prisutan na EXIT-u, a svoje druženje sa muzikom, muzičarima i onima koji muziku vole, na Sea Dance festivalu na plaži Jaz u Budvi.
Najveća novina je izmeštanje datuma centralnog događaja Bean Festa u Temerinu, za septembar, umesto dosadanjeg prvog vikenda u junu.
- Na taj korak smo se odlučili iz praktičnih razloga, pre svega vremenskih (ne)uslova. Smtramo da jednoj manifestaciji, koja svake godine okupi preko 300 takmičarskih ekipa, na desetine hiljada posetilaca, potrebna je duža priprema, a nakon deset godina iskustva, i skoro redovne kiše koja nas je pratila, odlučili smo da novi termin stare Temerinske pasuljijade pomerimo na septembar - obavestio je gospodin Vukotić.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar