Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Bean Fest promovisao Uranak Fest i Urban Bean Fest na Uskršnjim darovima

Bean Fest promovisao Uranak Fest i Urban Bean Fest na Uskršnjim darovima

  • PDF

Povodom uskršnjih praznika, od 1. – 11. apila 2015. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu, u organizaciji Bean Festa, održava se manifestacija Uskršnji darovi. Ovaj happening od katoličkog do pravoslavnog Uskrsa okupio je privredne subjekte, udruženja i pojedince koji se bave očuvanjem starih znata, rukotvorinama, proizvodnjom tradicione hrane i pića, pčelare, proizvođače cveća, i svega što je u vezi sa Usrksom i moglo bi da bude prigodan poklon.

Što zbog izuzetno lepog vremena, što zbog praznika - Velikog petka, povodom kojeg su tri udruženja, Udruženje građana Biber, Udurženje starih umetničkih zanata iz Sombora i Kreativne radionice iz Temerina, sa organizatorkom kreativne radionice Miomirom Mašić Ostojić, sa decom ukrasili 1.000 uskršnjih jaja, ova manifestacija pridobila je poseban, svečarski karakter. Osim dece na Trgu, 1.000 nacifanih jaja sa lepim željama podeljena su deci u Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici i Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku.
- Trudimo se da drugu godinu za redom animiramo posetioce ovog festivala, i uz pomoć promotera Gorana Podlipeca i kostim-momka Pasuljka podelimo uskršnje darove - jaja saugrađanima, i prikupimo određena sredstva kako bi ih uputili novoosnovanom fondu za lečenje dece iz Srbije u inostranstvu, i na taj način pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, izjavio je tom prilikom Dragan Vukotić - menadžer Bean Fest-a.
Posebnom šarenilu doprineli su i štandovi na kojima su se, u skladu sa najradosnijim hriščanskim praznikom, nalazile korpice sa ukrašenim jajima i đakonijama koje bi trebale da krase trpezu svake kuće za vreme uskršnjih praznika.
Organizatori manifestacije, iskoristili su ovu lepu priliku i za promociju dva nova, izuzetno atraktivna festivala, koja će se u Novom Sadu desiti u narednom periodu.
Prvi je Prvomajski uranak ili Uranak fest, dvodnevna manifestacija u Kameničkom parku, koja će tokom 30. aprila i 1. maja, posetiocima ponuditi 36 sati neprekidne zabave i žurke sa sadržajima kao što su: hrana, piće, koncerti na otvorenom prostoru, ravničarske (čitaj radničko-sportske) igre prilagođene provomajskom praznovanju sa ciljem vraćanja nekadašnjeg duha proslave praznika 1. maja u Kameničkom parku i dobrog starog rock’n’roll-a. Domaćin će biti Gradsko zelenilo i Bean Fest.
Drugi festival, koji će se desiti, takođe u idealnom prostoru za tu vrstu događaja, Kameničkom parku, Urban Bean Fest najavljen je za 12. i 13. jun. Dva festivala u kratkom vremenskom roku će ipak imati sasvim drugačiji karakter.
- Urban Bean Fest je nastavak temerinskog Bean Festa, samo što će dobiti gradsku formu, i desiće se prvi put u Novom Sadu kao ekskluziva, dok temerinski Bean Fest ostaje u Temerinu i biće održan u septembru ove godine - saopštio je gospodin Vukotić.
Promoter Goran Podlipec, zadužen pre svega za zabavni deo događaja Uranak i Urban Bean Fest-a, pokazao je da se dobro snalazi i u ulozi domaćina kada najmlađima iz velike korpe deli jaja, u okviru manifestacije Uskršnji darovi.
- Moja uloga je vezana za zabavni segment i ovom prilikom pozivam sve sugrađane da dođu na Uranak Fest gde ćemo promovisati Ravničarske igre, sa najneverovatnijim disciplinama koje mogu da se organizuju kod nas u Vojvodini. Pre svih to je bacanje starog bicikla u dalj. Za ovu disciplinu imamo izazivača svetskog rekorda i trudićemo se da ga oborimo. Izdvojio bih uvek zanimljivu ekipnu disciplinu nadvlačenje konopca, kao i bacanje starog akumulatora u dalj, zato što mi u Vojvodini nemamo kamenja pa onda moramo da bacamo šta imamo - u svom prepoznatljivom stilu rekao je Goran Podlipec i dodao da će na oba festivala biti apostrofirana humanitarna akcija za decu kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu, jer sve akcije koje organizuje Bean Fest imaju taj predznak.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com