Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Uranak fest u Kameničkom parku – zabava po meri svih

Uranak fest u Kameničkom parku – zabava po meri svih

  • PDF

Uobičajeno je da se Prvi maj obeležava izletom u prirodi. Poslednjih godina Novosađani su za tu priliku na raposlaganju imali Limanski park, koji nikada u potpunosti nije zaživeo kao mesto prvomajskih druženja, ili odlazak na neko od izletišta Fruške gore, što se pokazalo u dosta slučajeva, kao nepraktično, pre svega zbog prevoza. Gradski prevoz podrazumevao je ogromne gužve, a sopstveni, zabranu konzumiranja alkohola, zbog čega je svakoj proslavi bio umanjen smisao.

Najprihvatljivija opcija bio je Kamenički park, dvorska bašta grofovske porodice Marcibanji – Karačonji, na desnoj obali Dunava, do kojeg Novosađani mogu da dođu i pešice.
Kamenički park kao zborno mesto u vreme provomajskih uranaka bio je posebno omiljen do izgradnje mosta „Sobode“, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. i mada je most „približio“ park gradu, njegovom izgradnjom narušen je jedan njegov deo (izvor i jezero, koje je i trideset godina kasnije, samo obična bara).
U međuvremenu, bilo je pokušaja da se ova okupljanja vrate u Kamenički park ali, manje više vašarskog tipa, što mnogima nije bilo po ukusu.
Ove godine, organizaciju Prvomajskog uranka pod nazivom „URANAK FEST“ potpisuje Bean festival, tim sa desetogodišnjim uspešnim iskustvom organizovanja sličnih događaja, i prema ponuđenom programu, može se očekivati vrhunska zabava.
Pre svega biće dobra muzika: 30. maja koncert rock grupa: DIVLJE JAGODE, Sveti gral, Crash 2; za 1. maj: APSOLUTNO ROMANTIČNO, trubački orkestar, ex YU rock muzika...
Uz roštiljanje, ravničarske igre koje će voditi veliki šoumen, Goran Podlipec, i druge zabavne sadržaje, organizatori obećavaju 36 sati neprekidne, dobre zabave.
Ulaz je besplatan!
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com