Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Zasluženi aplauz za Serbia Fashion Week

Zasluženi aplauz za Serbia Fashion Week

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

Najveći projekat iz oblasti mode i dizajna u Srbiji, Serbia Fashion Week, zatvoren je u ponedeljak, veče, 27. aprila. Tokom nacionalne nedelje mode održano je 35 revija, svoje kolekcije izložilo je više od 50 dizajnera, svakodnevno su održavane izložbe, seminari i stručne konferencije poput one na kojoj se Felipe Anđeloti, ekspert na polju komunikacija i menadžmenta u modi, sastao sa domaćim dizajnerima kako bi sa njima podelio svoje iskustvo i odgovorio na njihova brojna pitanja.

Poslednjeg dana nedelje mode posetioci su imali priliku da vide revije Milice Tričković, Marka Marosiuka iz Srbije, Elene Kartas iz Rusije, kao i grupnu reviju studenata Fashion Engineering School (Ana Tara Radonjić, Katarina Tomić, Sandra Stakić, Slavica Ilić Stanojlović i Tena Filičić).
Niko nije ostao ravnodušan za vreme revije ruske kreatorke Elene Karatas koja je prikazala razigrane, cvetne haljine inspirisane prirodom i 18. vekom. Dizajnerka je i kolekcijom i atmosferom odlično dočarala duh Rusije.
Perspektivnog srpskog dizajnera Marka Marosiuka je inspirisala superzvezda Kajli Minog. Pistom su dominirale haljine plave, roze i bele boje, sa detaljima kao što su rese i sjajne zlatne šljokice.
Na kraju večeri, publika je pogledala specijalnu reviju na kojoj je francuski kreator visoke mode Emerik Fransoa upotrebio svo svoje iskustvo i maštu, pa je na svoj način iskombinovao najlepše kreacije svojih srpskih kolega koje su predstavljene prethodnih dana na SFW.
Publici su se poklonili i ljudi koji su pripremili ovaj veliki projekat koji je tokom prethodne nedelje imao preko 20.000 posetilaca. Predsednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat, praćena frizerima, šminkerima, koreografima, manekenima, volonterima, menadžerima brojnih sektora, cela ekipa koja broji tri stotine članova, izašla je na pistu i od publike u Master centru Novosadskog sajma dobila zasluženi aplauz.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar