Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Savremeni pristan i marina ponos Apatina i Srbije

Savremeni pristan i marina ponos Apatina i Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Apatin se nalazi tačno na sredini plovnog puta druge najveće evropske reke - Dunava (1.402 km), i po mišljenju mnogih je najlepši grad na Dunavu. Godine 1983., na samo 4,5 km od centra grada, podignut je kompleks bazena u Banji „Junaković“, a očekuje se završetak radova na najvećem wellness, spa i fitness centru na Balkanu, takođe u sklopu banje.
Godine 2006. zahvaljujući sredstvima Nacionalnog investicionog programa, Fondu za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i opštine Apatin, započeta je izgradnja najsavremenije marine od izvora do ušća Dunava u Crno more, koja je trajala do 2009/10. godine, kada su završeni putničko pristanište i marina, a 2011. godine opština je odlučila da osnuje javno preduzeće koje bi upravljalo pristaništem i marinom i 1. januar 2013. godine smatra se zvaničnim početkom njegovog rada.

Lokacija međunarodne marine „Apatin“, na samo nekoliko stotina metara od centra grada, pravoslavni hram, na daleko čuvena po dobroj hrani čarda „Zlatna kruna“ braće Višekruna, restoran našeg poznatog košarkaškog asa Željka Rebrače „Plava ruža“, gradska plaža, sportski tereni, uslovili su da se Apatinci na poseban način vežu za Dunav, i to ne samo vlasnici plovila i pecaroši, već oni i svi gosti grada i Banje Junaković dolaze na njegove obale da se prošetaju i odmore.
Marija Pavić, komercijalna direktorka JP Putničko pristanište i marina „Apatin“ kaže da se od izgradnje marine oseća boljitak u razvoju nautičkog turizma u Apatinu, Vojvodini i Srbiji, čime su zasigurno doprineli i dobri uslovi koje im nudi apatinska marina.
- Pre svega, vodili smo se politikom prihvatljivih cena i za naše i za inostrano tržište, sa kvalitetom usluga koje te cene nadrastaju. Pontoni su rađeni po savremenoj, prvi put u Srbiji primenjenoj švedskoj tehnologiji, od lakoplivajućeg betona, što bi u prevodu značilo da sa porastom i padom nivoa reke pontoni se podižu i spuštaju bez bojazni od plavljenja pontona i plovila.
Marina je smeštena u zalivu što pruža idealne uslove posebno kada je zimovnik u pitanju i lagerovanje plovila tokom zime. Marina ima 31. Pontoon, kapaciteta oko 400 vezova od kojih je 80 namenjeno za jahte duže od 7 i šire od 2 metra. Većina vezova zakupljena je tokom cele godine, a svaki ima priključak na struju i vodu. Do prošle godine u funkciji je bila i benzinska pumpa na vodi, što je bilo značajno za naše korisnike. Međutim, NIS je imao nekih problema, za koje se nadamo da će ove godine biti otklonjeni, i da će pumpa ponovo biti stavljena u funkciju. Do tada naši korisnici su primorani da gorivo nose kanisterima – kaže naša sagovornica.
Marina „Apatin“ pored akvatorije sadrži i osam komforno opremljenih studio apartmana (kuhinja, kablovsku televiziju, bežični internet, klima, grejanje na gas tokom zime), kapaciteta do 20 osoba. U sklopu kompleksa nalaze se i upravna zgrada, kao i 10 javnih kupatila namenjenih nautičarima. Ukoliko neko ne želi da drži plovilo na vodi ili po naredbi lučke kapetanije mora da izvuče plovilo, tu se nalazi i prostor za suvi vez. Pored upravne zgrade nalazi se i Dom sportova na vodi, prostor za restoran, manja sala za seminare, kancelarija u Apatinu najbrojnijeg Udruženja sportskih ribolovaca „Bucov“ i Ronilačkog kluba „Apatin“.
Međutim, uvek postoji to „ali“, koje i u ovako dobro osmišljenim uslovima, utiče na poslovanje. To se pre svega odnosi na carinsku proceduru, proceduru policije i kapetanije, a što, po rečima Marije Pavić, svaki nautičar želi da izbegne.
Ona dodaje da svaki nautičar koji ulazi ili izlazi iz naše zemlje, treba da obavi više stvari (da dobije odobrenje za kristarenje Dunavom, da obavi carinsku kontrolu...), za čega utroši sat i po do dva sata. Nautičari koji dolaze iz EU, koji ne poznaju granice, nisu spremni za to, i uglavnom se opredeljuju da plove kroz zemlje gde nema procedure ili gde je ona skraćena.
Marija Pavić napominje da je kompleks apatinske marine jako veliki i zahteva ulaganja. Pored plata i troškova grejanja, vode i ostalog održavanja, tu je i godišnja registracija pontona i zakup vodene parcele od strane JVP Voda Vojvodine, tako da, smatra ona, u budućnosti ako želimo da zadržimo pristupačne cene trebalo bi nešto preduzeti da bi, uz neke olakšice, ovo preduzeće poslovalo profitabilno.
Idealna vizija daljeg razvoja marine podrazumevala bi više prostora, još pontona, jer su postojeći kapaciteti popunjeni.
JP Putničko pristanište i marina „Apatin“, takođe oseća posledice ekonomske krize kako naših držvaljana, tako i stranih nautičara. U njemu je zaposleno svega šest ljudi koji rade u četiri smene, na usluzi 24 časa 7 dana, da bi svima onima koji dođu olakšali i ulepšali boravak u Apatinu i našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
0 #1 tatjana 28-03-2016 04:31
jako lepa marina
Citiraj
 

Dodaj komentar