Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO PG Rada Radoslava Matića: Zdravlje iz lekovitih gljiva

PG Rada Radoslava Matića: Zdravlje iz lekovitih gljiva

  • PDF

Poljoprivredno gazdinstvo „Rada“ u Šidu, gospodina Radoslava Matića, poznato je po proizvodnji specifičnih, na našem tržištu jedinstvenih preparata od gljiva iz organskog uzgoja. Kao što im i samo ime govori, Imunolife preparati utiču na jačanje imuniteta organizma, na njegovo oporavak, jer što je odbrambena sposobnost organizma veća, smanjuje se rizik od bolesti.

Osim što su 100% prirodni, za šta postoji sva potrebna sertifikacija, u njima se nalaze ekstrakti deset najlekovitijih gljiva na svetu, i još dve sa našeg prostora. To su: Agarikus blazei (Agariucus blazei), gljiva amazonskih šuma, Reishi (Ganoderma lucidum) ili Hrastova sjajnica, Sibirska čaga (Inonotus Obliquus), Hericium (Hericium erinaceus), Koprinus komatus (Coprinus comatus), Maitake (Grifola frondosa), Cordyceps (Cordyceps sinensis), Shiitake (Lentinus Edosus) ili Carska gljiva i dr. U sastav svakog preparata ulazi i dvadesetak lekovitih sastojaka, što začinskih (cimet, vanila, menta, bosiljak, kurkuma, kari, đumbir), što lekovitih biljaka (sušena aronija, borovnica, brusnica, Žen-šen), kao i med i drugi pčelinji proizvodi, koji zajedno čine pravu imuno bombu.
U ovim preparatima je sadržano sve što je najzdravije, ne samo kod nas nego i u svetu. Svaki preparat je unikat, tehnološki u potpunosti iskontrolisan, i rađen sa ciljem da pomogne ljudima.
Imuno Life proizvodi su: Imunolife Best, Energy Imunolife, Prima Imunolife Hericium, Forever Strong Imunolife – exstrakti gljiva, Imunolife cimet, nana, kurkuma; dva top dijetetska preparata; među njima posebno mesto zauzima Imunolife IGOR FOREVER koji je rađen sa ekstraktima iz gljiva, 20 puta jačih od samih gljiva.
Sastav 210g+5% preparata IGOR FOREVER čine: med, sušena gljiva Reishi, Shiitake, Cordyceps, Agarikus blazi, Maitake, aloja, aronija, borovnica, badem, lešnik, Žen-šen, muskatni oraščić, šafran, C-vitamin, zeolit, semenke crnog grožđa, brusnica, orasi, polen, propolis, indijski ginseng, matični mleč, kurkuma, goji, a koristi se za zaustavljanje, usporavanje kancera, deluje kao antitumorski agens, pomaže nakon hemio i zračne terapije, pojačava imuni sistem, smanjuje alergijske reakcije, snižava visok krvni pritisak, reguliše nivo šećera u krvi, ubrzava oporavak nakon hepatitisa, utiče na poboljšanje kardiovaskularnih oboljenja i cirkulaciju, otklanja psihičku napetost, smanjuje nivo triglicerida i holesterola, deluje na sistemske bolesti (lupus…), umanjuje rizik od infarkta. Njegova vrednost je utoliko veća, što je dokazan njegov izraziti antikancerogeni efekt, usled čega se danas u svetu koristi kao zvanično sredstvo u borbi protiv zloćudnih tumora. Uz sve to napomena, da se boljitak može uočiti već posle konzumiranja prve teglice.
Pored Imunolife preparata u opusu PG „Rada“ je i jedinstvena linija rakija sa gljivama: Sibirka (Sibirska divlja čaga), Tibetanka (Cordyceps Sinensis), Lekovita rakija od Reishi gljive, Rapsodija u belom (beli tartuf), Japanka (Hericium), Brazilika (Agaricus Blazei), Tartufina (crni tartuf); na tržištu će se uskoro naći i vino sa gljivama, a u pripremi je i čokolada, takođe sa gljivama.
- Osam godina na tržištu Srbije, sada i BiH i Crne Gore, PG “Rada” se intenzivno bavi proizvodnjom preparata, a da bi zadržali nivo kvaliteta i higijene, sve radimo ručno. Ni jedan sastojak ne može ući u proizvodnju ako nije ispitan. Zbog toga što naše laboratorije nisu opremljene za analizu svih vrsta gljiva, prinuđeni smo da deo analiza sprovodimo u Nemačkoj, jer je bezbednost ljudi na prvom mestu - objašnjava gospodin Matić, idejni tvorac i kreator celog projekta.
O kvalitetu proizvoda PG „Rada“ govore mnogobrojna priznanja: sedam Velikih zlatnih medalja sa Novosadskog sajma (2010., 2011., 2012. i 2013.g), specijalne diplome za ekskluzivan program od gljiva, a poslednja nagrada stigla je za Sibirku, rakiju od Sibirske čage, na takmičenju „Koji domaćin peče najbolju rakiju“, odražanom u Novom Sadu krajem aprila ove godine.
Svi preparati na Novosadskom međunarodnom poljoprivrednom sajmu su dobili maksimalnu ocenu 20, što govori o tome da se radi o perfektnim proizvodma,
- Moje preparate koristilo je oko 30.000 ljudi. Ima jako puno izlečenih, zalečenih ili im je produžen život. Ukratko, rezultati su fantastični - naglasio je gospodin Matić.
Kod žena Reishi gljiva rešava kompletan problem menopauze, utiče na harmonizaciju hormona i vraća kondiciju organizma u period od pre 20-30 godina. Reishi gljivu nazivaju i gljivom dugovečnosti. S druge strane, Sibirska čaga utiče na čišćenje jetre.
U potpunom neskadu sa blagodetnim osobinama gljiva je njihova upotreba u Srbiji, nešto intenzivnija u vreme posta.
Gospodin Matić kaže da je preventiva najjeftinija i da ne želi da se bavi trgovinom, a ovo radi iz potrebe da pomogne ljudima, pre svega u Srbiji. Najviše pomaže bolesnoj deci, ne samo na način da proizvodi ove preparate, već ima dosta njih kojima daje bez nadoknade. Po njegovim rečima, kod dece obolele od kancera, koje je mnogo, bolest je najlakše izlačiva, jer su ona psihički neopterećena, dok su stariji opterećeni mišlju o smrti.
Zato će sledeći potez ovog humanog čoveka biti izbacivanje na tržište čokolade sa gljivama koja je u isto vreme i poslastica i lek. U pregovorima je sa kompanijom iz Francuske koja proizvodi crnu čokoladu najvišeg kvaliteta, samo treba naći kompaniju koja će je u Srbiji izlivati, jer mu je takođe bitno da ovaj jedinstveni proizvod ostane u našoj zemlji.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
0 #1 Miroljub 03-09-2015 18:22
Bravo gospodine Matiću.
Vaš rad je plemenit a vaši proizvodi, iako u Sloveniji nesegljivi, činimi se iz opisa i sa TV emisije su jako dobri za preventivu a i za kurativu.
Sve najbolje.
Miroljub
Citiraj
 

Dodaj komentar