Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Završen BUSINESS SUMMIT 2015, počele pripreme za sledeći

Završen BUSINESS SUMMIT 2015, počele pripreme za sledeći

  • PDF

U Vrnjačkoj Banji završen je, po oceni stručnjaka, veoma uspešno, IV BUSINESS SUMMIT - UPOSLIMO SRBIJU uz Gegula sajam turizma, hrane i pića 2015. Veliki broj događanja (od 26.-28.juna) u hotelu Breza i ispred nje, ispunio je očekivanja i učesnika i organizatora.

- Drago mi je što je i ovaj IV BUSINESS SUMMIT - UPOSLIMO SRBIJU, dostojno reprezentovao ovaj kraj Srbije, ali i celu našu zemlju. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je učestvovalo 51 najboljih proizvođača hrane, pića, meda, čajeva, elitni etno restorani, proizvođači sapuna, licidera i dr. Održan je veliki broj konferencija, prezentovano više od trideset tema, organizovana promocija knjiga, izložba slika. Žao mi je što je na dan otvaranja padala kiša i malo "pokvarila" ceremonuju, ali važno je da su svi sa ovog događaja otišli zadovoljni. Drugog dana BUSINESS SUMMIT-a održan je i KUP Vrnjačke Banje, gde se pojavio naizgled skroman broj uzoraka, ukupno 35 (šest vina i 29 rakija), ali je njihovim kvalitom bio iznenađen i prof. dr Ninoslav Nikičević, što je obraćajući se nagrađenima i priznao. Pošto sam i sam proizvođač rakije prirodno je da mi je stalo da to budu najbolje rakije i najbolja vina iz okruženja, i jako mi je drago što sam po drugi put uspeo da okupim ono što je najkvalitetnije - izjavio je po završetaku organizator ovog događaja i menadžer Etno centra Gegula, Milan Jovičić.
Svojim prisustvom IV BUSINESS SUMMIT podržali su, između ostalih: načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, gradonačelnik grada Kraljeva Tomislav Ilić, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović i drugi.
- Ova manifestatacija je podržana i od lokalne samouprave, Raškog okruga, ali i opština Bogatić, Brus, Privredne komore Srbije sektor za turizam, privredu, poljoprivredu... To mi daje stimulansa i elana da još više radim i da pred sebe postavljam sve veće zadatke i standarde. Želja mi je da uz pomoć mojih poslovnih partnera, suorganizatora, prijatelja i medija, napravim jedan događaj kojim s ponosom možemo predstaviti Vrnjačku Banju i Raški okrug, ali i celu Srbiju uvaženim gostima iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, čiji su predstavnici ovde bili prisutni. Moje zadovoljstvo kao organizatora je što smo uspeli da na jednom mestu okupimo sve te ljude koji su spona između privrednika i izvršne vlasti. Svi oni su došli i prepoznali po četvrti put za redom, da mi to radimo veoma kvalitetno - rekao je gospodin Jovičić i dodao:
- Već sutra počinjemo kampanju za sledeću godinu. Ova godina je bila teška i za proizvođače, ali i za one koje su trebali da dođu i da izlože i prikažu svoje proizvode. Moj cilj je da Sajam turizma, hrane i pića bude izložbeno-prodajnog karaktera na kojem će svako ostvariti svoju dobit. Ovde je bilo izlagača od Subotice do Vranja, i oni su trebali na neki način da opravdaju svoj dolazak. Zato javno obećavam da će sledeće godine sajamski deo manifestacije biti izmešten na Promenadu, gde će biti mnogo više posetilaca, što je po meni najveća boljka koja prati ovu manifestaciju. Mada smo intenzivno poslednjih mesec dana radili promocije, gostovali na raznim televizijama, pozivali putem društvenih mreža, elektronskih i pisanih medija, posebno žitelje Vrnjačke Banje i Kraljeva da dođu i vide proizvođače koje u ovim teškim ekonomskoj situaciji sa mukom proizvode hranu i piće vrhinskog kvaliteta, željena poseta je izostala. I umesto da se ispred štandova gura hiljada znatiželjnika, žitelji Vrnjačke Banje i Kraljeva su se ponašali kao da se u njihovom gradu i komšiluku ništa ne dešava. Lakše je bilo nekome da dođe iz Subotice nego iz Kraljeva, i to me kao organizatora, boli. Opravdanost postojanja Etno centra Gegula je da stalno ide napred i da pokaže šta se sve može uraditi. I zato pozivam moje sugrađane da naredne, 2016. godine ne propuste BUSINESS SUMMIT - izjavio je Milan Jovičić.
Za kraj organizatori su pripremili pravu poslasticu. Svi koji su želeli mogli su da naprave probnu vožnju i testiraju jedno od izloženih vozila NIKOM AUTO FIAT GROUP iz Kragujevca: Fiat, Mazda, Alfa Romeo ili neko od Jeep vozila.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com