Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Konferencije CTTH i REBRAND 9. i 10. jula u zgradi rektorata u Novom Sadu

Konferencije CTTH i REBRAND 9. i 10. jula u zgradi rektorata u Novom Sadu

  • PDF

Međunarodna konferencija „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – CTTH“ se od samog početka bavi istraživanjima iz oblasti savremenih tendencija u turizmu, održivog razvoja turizma, ekonomskih aspekata turizma i dokolice, marketinga i menadžmenta, hotelskog menadžmenta, specifičnih oblika turizma, animacije u turizmu, ugostiteljstva i gastronomije. Održava se od 1997.godine u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

Ove godine, šesnaesta konferencija CTTH se održava zajedno sa trećom ReBrand konferencijom u organizaciji EXIT Fondacije, s obzirom na to da PMF i EXIT sarađuju već izvesno vreme na različitim poljima. Misija konferencije Rebrend je da ukaže na značaj razvoja pozitivnog imidža Srbije preko raznih predavanja eminentnih stručnjaka o nacionalnom/državnom brendiranju, kao i primerima naših najuspešnijih pojedinaca i institucija iz oblasti nauke, umetnosti, sporta i preduzetništva.
Kreativni timovi PMF-a i EXIT-a ove godine nude potpuno novi koncept konferencije pod nazivom "Re:) brendiranja Srbije - Savremeni trendovi u industriji događaja i kreativnim industrijama", budući da globalno priznat nacionalni brend kao što je Exit Festival ima veliki udeo o trenutnom i budućem razvoju događaja i turističke industrije u Srbiji i regionu Balkana. Na Konferenciji učestvuje preko 150 učesnika iz zemlje, zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Slovenija) i inostranstva (Engleska, Mađarska, Poljska, Španija).
Svečano otvaranje konferencije je 9. jula 2015. godine u 10.30 h u Svečanoj sali zgrade Rektorata Novosadskog univerziteta (Zorana Đinđića 1).
Na svečanom otvaranju Konferencije će govoriti pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin; državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Vesna Kovač; v.d. rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Radovan Pejanović; dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Neda Mimica Dukić, i prof. dr Snežana Besermenji sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar