Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE BSC Centar obučava žene iz vojvođanskih seoskih udruženja

BSC Centar obučava žene iz vojvođanskih seoskih udruženja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova i Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju – BSC Centar su 07. i 09. jula realizovali dve obuke žena iz seoskih udruženja iz Vojvodine. Teme ovih obuka su bile: HACCP SISTEM, Koncipiran na zahtevima Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969, Rev.4 (2003) i Primena HACCP sistema pri konzerviranju voća i povrća.

Cilj ovih obuka je bio upoznavanje članica udruženja iz Vojvodine sa teoretskim znanjima vezanim za zahteve HACCP sistema kao i upoznavanje sa nekim praktičnim iskustvima vezanim za primenu ovog sistema. Obuka: HACCP sistema pri konzerviranju voća i povrća imala je za cilj da ukaže na najvažnije tačke iz HACCP sistema koje se odnose na proces prerade voća i povrća. Obe ove obuke su važne za članice udruženja, s obzirom na to da se one bave prozvodnjom i preradom voća i povrća na svojim gazdinstvima i da su njihovi proizvodi namenjeni tržištu, i da svoju proizvodnju i plasman proizvoda obavljaju u skladu sa važećim zakonskim propisima koji se odnose na ovu oblast (Zakon o hrani, Pravilnik o kvalitetu voća, povrća i pečurki, Pravilnik o kvalitetu proizvoda od voća, povrća i pečurki, Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane.....) Obukama je prisustvovalo 29 žena iz 21 udruženja iz cele Vojvodine.
Zajedničkim aktivnostima Zavoda za ravnopravnost polova i BSC Informativnog centra, kroz ovakve obuke vojvođanske žene će i u narednom periodu dobijati potrebnu pomoć pri relazaciji njihovih poslovnih ideja. Na ovaj način potpomažemo ekonomsko jačanje žena sa sela, kao razvoj i oživljavanje i „podmlađivanje“ ruralnih sredina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com