Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Volonterski kamp – Gospojina 2015.

Volonterski kamp – Gospojina 2015.

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Volonterski kamp – Gospojina 2015. biće realizovan u periodu od 25. avgusta do 31. avgusta 2015. godine sa ciljem suorganizacije manifestacije Gospojina 2015, koja traje od 21. do 30. avgusta. Kamp će uključiti do 50 volontera iz cele Srbije koji će tokom trajanja manifestacije pomagati i učestvovati u poslovima organizacije (koordiniranje propratnim manifestacijama kao što su Etno bazar, Dečija ulica itd; rad na info punktovima, podela promotivnog materijala, upućivanje posetilaca... Volonteri će tokom trajanja kampa biti smešteni u kamp prostoru pored Tise gde će imati obezbeđenu hranu, a svoje obaveze bi ispunjavali u trajanju od 4 sata tokom jednog dana. Jedini uslov za učešće na kampu je da volonter/ka ima minimum 17. godina.
U skladu sa svojim obavezama biće podeljeni u timove. Aktivnosti počinju u 9h, a završavaju najkasnije u 22h. Van svoje smene, svaki volonter će imati još po neku dužnost u samom kampu koja će se odnositi na sam život u kampu (održavanje reda, pomaganje oko pripreme ručka i večere...)
Sve aktivnosti volontera su podelje u sledeće 4 oblasti: Kreativne radionice; Dečija ulica; Etno bazar, vinska ulica i kuvanje riblje čorbe i Poljofest i Promocija i mediji.
Volonteri voljni da dele svoje kreativne veštine imaju za to priliku ovoga puta. Za njih, a i za ostale zainteresovane, posebno će biti zanimljiva tzv. Dečija ulica i Avlija zabavlija gde se pažnja usmerava na najmlađe. Tokom trajanja festivala, 2 dana su posvećena aktivnostima koje za cilj imaju da razonode i zabave najmlađe posetioce. Za osmišljavanje programa i dekora Dečije ulice, biće zaduženi upravo volonteri i Dečija ulica je njihov glavni proizvod. Stoga, jako je bitno imati u vidu koliko se organizacioni tim oslanja na volontere u ovom slučaju. Njihov zadatak je da prilagode prostor potrebama aktivnosti koje će se odvijati u ulici. Takođe, tokom trajanja ove podmanifestacije, volonteri će aktivno učestvovati u realizaciji aktivnosti i radu sa decom direktno, uz vaspitačice i učiteljice iz Novog Bečeja.
Avlija zabavlija svoj program realizuje u dvorištu Narodne biblioteke, a razlika u odnosu na Dečiju ulicu je ta što traje jedan dan i svoj program primarno usmerava na decu iz Zvečanske i Tiršove ulice. Tokom ranijih godina volonteri su učestvovali u fizičkom pripremanju prostora za aktivnosti, kao i u nadgledanju malih posetioca ovog kutka festivala.
Volonteri će tokom trajanja Etno bazara učestvovati u dopremanju izlagačkog materijala do štandova. Biće na usluzi izlagačima i u duhu domaćina će nastojati da pomognu i izađu u susret svojom pomoći.
Na takmičenju u kuvanju riblje čorbe postavljaće stolove, klupe i tende za takmičenje na koncertnom prostoru, obavljaće logističke poslove (usmeravaće takmičare ka mestima i sl.) i pomagaće u dopremanju opreme za takmičenje do takmičarskih mesta.
Tokom revije borilačkih veština će ispisivati zahvalnice i učestvovati u pripremi terena za manifestaciju, a slična zaduženja imaće i tim koji će pomagati u pripremi prostora za Poljofest.
Posao medijskog tima će biti usmeren na prikupljanje zanimljivosti sa terena. Volonteri će imati zadatak da budno prate sve ono što se deša oko njih i to beleže slikom, videom, pisanom rečju – svim mogućim tehnikama i alatima. Sav taj materijal biće korišten za promociju same Gospojine i obaveštavanje publike o potencijalnim događajima na terenu... Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je najčešće aktivnost medijskog tima ispomoć u Info centru. Uz saradnju sa lokalnim PR timom festivala će održavati prostor Info centra, slaće dopise za medije, ažuriraće sajt, fejsbuk profile – stranice festivala i domaćina tokom trajanja kampa i praviti mini intervjue sa izvođačima.
Smeštaj je uobičajeno u kampu Marine „Gradište“ na obali reke Tise. Kamp prostor se nalazi 100 m od centralne bine, u strogom centru grada, opremljen je tuš kabinama, kao i spoljašnjim tuševima, WC-ima i mobilnim WC-ima. Potrebno je da učesnici ponesu svoj šator, vreću za spavanje i ličnu higijenu. Ukoliko neko od učesnika nema šator, organizatori će obezbediti određen broj šatora.
Volonterima će tokom trajanja kampa biti obezbeđena po tri obroka u skladu sa njihovim ličnim potrebama (vegeterijanska, veganska i ostali zastupljeni režimi ishrane). U kampu će biti organizovano kuvanje hrane za sve. Za kuvanje će biti zadužen kuvar, koji će kao ispomoć, svakog dana imati pomoć nekog od volontera.
Oraganizatori Gospojine takođe poručuju: Obavezno je poneti sa sobom osmeh i dobro raspoloženje!!!
Sve informacije o Gospojinskom kampu se mogu naći na:
http://kzmnb.rs/news/gospojinski-kamp-2015-1.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com