Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Odbojkaški karavan na Zlatiboru

Odbojkaški karavan na Zlatiboru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Reprezentativke Srbije, Milena Matić i Marija Milošević pobednice su turnira u dbojci na pesku u ženskoj konkurenciji, koji je od 17. do 19. jula održan na Zlatiboru. One su u finalu savladale Ivanu Isailović i Svetlanu Simić. Pobednici u muškoj konkurenciji su Stefan Basta i Lazar Kolarić koji su u odlučujućem meču bili bolji od Marka Galeševa i Raška Jovanovića.

Time je, uz veliko interesovanje gledalaca, završena četvrta etapa Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Čajetina, a u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i VIP mobile, kao glavnim pokroviteljem kompletne lige. Turniru na Zlatiboru prethodila su takmičenja u Velikom Gradištu, Kraljevu, Baču, a narednog vikenda odbojkaši će odmeriti snage na novosadskom Štrandu.
Paralelno sa takmičenjima u seniorskoj konkurenciji održana je i Školica odbojke "Vanja Grbić" koju je pohađalo 340. dece osnovnoškolskog uzrasta, a bilo je i par mališana koji još nisu pošli u školu.
Miloje Rajević, predsednik Skupštine opštine Čajetina, izrazio je svoje zadovoljsto učinjenim. Uz svesrdnu pomoć Odbojkaškog saveza Srbije i Vladimira Vanje Grbića, opština Čajetina je uspela da u kratkom vremeskom roku osposobi dva terena sa drenažnim kanalima, peskom i svim pretećim potrebama, i da blagovremeno obezbedi zadovoljavajuće uslove koje zahteva ovaj sport.
- Za sledeću godinu nam predstoji da uredimo parterni prostor, okolinu terena kako bi sve ozelenilo od centra Zlatibora do magistrale. Potrudićemo se da i u narednoj godini organizujemo ovaj turnir, da ga podignemo na još viši nivo. Motiv za to je činjenica da se ove godine igra kvalitetnija odbojka na pesku, da se odazvao veći broj takmičara nego lane, i da je bilo takmičara i iz inostrastva, na čega smo ponosni, što nam daje nadu da ćemo biti dobri domaćini i sledeće godine - izjavio je po dodeli medalja i pehara najboljima, gospodin Rajević.
Osvajačima turnira i u ženskoj i u muškoj konkurenciji pripala je i specijalna nagrada, vikend boravak na ovoj čarobnoj planini, koju je dodelio Sportsko-turistički centar Wai-Tai.
Koliko je volje i želje za igrom bilo u ovim mladim ljudima govori i podatak da je prvog dana jedan od mečeva u muškoj konkurenciji, u nedostatku reflektora, završen uz svetlo sa farova automobila. Motiv više da organizatori što pre obezbede neophodnu infrastrukturu za ovaj sport koji ima sve više pristalica..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com