Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Rumfest u subotu uz vino, kolače, vitezove i grupu Van Gogh

Rumfest u subotu uz vino, kolače, vitezove i grupu Van Gogh

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Druge avgustovske subote prestonica Srema ponovo biti u znaku Rumfesta, manifestacije koja afirmiše ovaj zavičaj kao prostor u kojem se odvajkada dobro i kvalitetno jelo i pilo. Turistička organizacija opštine, pod pokroviteljstvom rumske opštine i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, po peti put organizuje festival fruškogorskih vina i sremskih gastronomskih prerađevina i specijaliteta.

Za tu priliku, već od 10 časova, na Glavnom gradskom trgu osvanuće Vinska ulica u kojoj će vinari i mesari nuditi na degustaciju i prodaju svoje tradicionalne proizvode. Ponudu će dopuniti vredne sremske domaćice sa raznim vrstama slanih i slatkih kolača, karakterističnih za manifestaciju pod nazivom „Sremski kolač“ koja se početkom marta održava u Rumi. Ova svojevrsna izložba trajaće do kasnih večernjih sati.
Od 19 časova sledi promocija učesnika “Rumfesta” i seoskih turističkih manifestacija, a za 20,30 zakazano je svečano otvaranje Rumfesta, koje će uveličati članovi Udruženja Evropski vinski vitezovi „Sveti Georgije“, najbrojnijeg udruženja u Srbiji, koji ovakve prilike koriste za afirmaciju i širenje vinske kulture i propagiranje umerenosti u pijenju, kroz koju se u vinu uživa svim čulima.
Finale ovogodišnjeg Rumfesta biće koncert grupe Van Gogh, koja bi svojom muzikom trebalo da zadovolji mlađu publiku, ali i pripadnike starijih generacija.
Budući da je za 8. avgust najavljeno lepo vreme, za očekivati je da će Rumfest peti put zaredom okupiti veliki broj Rumljana i gostiju iz okolnih mesta na prijatno i veselo druženje u režiji Turističke organizacije opštine Ruma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar