Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Jubilarni zrenjaninski Dani piva od srede do nedelje

Jubilarni zrenjaninski Dani piva od srede do nedelje

  • PDF

Trideseti "Dani piva" počinju u sredu, 26. avgusta, a grad Zrenjanin i sve javne službe spreme su za dolazak, kako se očekuje, rekordnog broja posetilaca manifestacije do sada.
Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, direktor Turističkog centra grada Zrenjanina, Dragan Vulešević i pr Manifestacije, Aleksandra Lukić Golijanin, su na pres konferenciji, kojoj je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predstavili program manifestacije i najavili najznačajnija dešavanja i izrazili očekivanja da će ovu kultnu manifestaciju, najstariju ove vrste u Srbiji, bit najbolja do sada, što obećava ne samo bogat i sadržajan program, već i izbor izvođača.

- Na pravom smo putu da napravimo najbolje "Dane piva" do sada i s obzirom da se ove godine održavaju trideseti put, hteli smo da ih kao gradski brend dodatno ojačamo, da prerastu lokalni karakter i tako smo i koncipirali program. Dolazak tolikog broja gostiju biće najbolja promocija i najbolja afirmacija grada Zrenjanina i ove sredine i siguran sam da će Zrenjaninci, kao i do sada, biti sjajni domaćini. Ove godine imamo prostor kakav nismo imali do sada, Trg slobode, na kom ćemo raditi velike koncerte, sa sjajnom produkcijom i direktnim prenosom na televiziji "Pink" koncerta u petak – rekao je gradonačelnik Zrenjanina i dodao da je novo na "Danima piva" i koncert Zrenjaninske filharmonije, čiji je rad obnovljen nakon šezdeset godina.
- Po prvi put oni će nastupati na ovakvoj sceni i sa ovakvom produkcijom i očekujemo da taj, prvi koncert na Trgu slobode, bude spektakularan – naglasio je Čedomir Janjić.
Direktor Turističkog centra grada Zrenjanina Dragan Vulešević, rekao je da je akcenat ovogodišnje manifestacije na muzičkim događanjima i koncertima, ali da se "Dani piva" odvijaju na petnaest nezavisnih lokacija, sa isto toliko interesantnih i posećenih programa.
- Sportski program, kulturni program, "Banatske vredne ruke", "Fijakerijada", dečji i drugi programi zaslužuju takođe značajnu pažnju, što sve svrstava manifestaciju u red najbolje organizovanih i najpotpunijih u našoj regiji. Moram da naglasim da su "Dani piva" počeli pre trideset godina i da su izrodili slične manifestacije i mi sada želimo da održimo neki primat u svemu tome, da kažemo da smo na neki način "patentirali" i da još uvek znamo da to organizujemo na najbolji mogući način – naglasio je Vulešević i saglasio se s očekivanjima gradonačelnika da će ovi "Dani piva" biti najbolji do sada, a da će finansijski efekti moći u potpunosti da se sagledaju tek nakon manifestacije, kroz brojne neposredne i posredne pokazatelje.
Aleksandra Lukić Golijanin, zadužena za odnose s javnošću grada, najavila je da će gradonačelnik sa svojim gostima, svečano otvoriti manifestaciju u sredu uveče, na Žitnom trgu, gde će biti mnogo pivskih štandova. Neizostavni pratilac manifestacije, takmičenje u brzom ispijanju piva, odvijaće se tokom četiri dana, od srede do subote, uz brojne muzičke grupe koji će nastupiti na glavnoj bini. Prvi će biti Amadeus bend, potom slede Loko bend, Kerber, Generacija 5, OK bend, YU grupa, Ceca, Kerber, Inspektor Blaža i Kljunovi, Genreacija 5, Željko Joksimović, OK Bend, Zvonko Bogdan i tako dalje.
Detaljnije informacije o programu i najnovije vesti vezane za ovu manifestaciju možete da pogledate na: www.danipiva.rs ili na www.facebook.com/danipiva.zrenjanin.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar