Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Skupština opštine Novi Bečej dodelila nagrade i priznanja zaslužnim građanima

Skupština opštine Novi Bečej dodelila nagrade i priznanja zaslužnim građanima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Po prvi put je, u okviru Gospojine, 28. avgusta 2015. godine, u Skupštini opštine Novi Bečej, održana Svečana sednica povodom dodele nagrada i javnih priznanja zaslužnim građanima ove opštine. Gospodin Mirjan Jakšić, predsednik SO Novi Bečej, je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost i poštovanje najzaslužnijim građanima za vrhunsko angažovanje u raznim oblastima. 

Od ove godine biće ustaljena praksa dodele godišnjih nagrada i priznanja, što je još jedna potvrda da ova vlast vodi računa o prošlosti i da gleda u budućnost. Predsednik opštine, Saša Šućurović, je obraćajući se prisutnima, rekao da je ovo jedan od onih lepih trenutaka kada je zadovoljstvo biti na čelu ovakve opštine. Zahvalio se i svima koji su mu svojom podrškom pružili mogućnost da ostvari svoje ambiciozne planove koje je pripremao za novobečejsku opštinu. U svečanom trenutku, na Dan mesne slave, podsetio je koliko je toga zamišljenoga zajedno sa svojim timom, i uz podršku sugrađana, ostvario, i šta je ono što im predstoji:
- Uredili smo naše mesto tako da smo postali sinonim za najuređeniji, najcvetniji i najlepši grad u regionu; u proteklih nekoliko godina izgradili smo mnogo više kanalizacione mreže nego ranije; u završnoj smo fazi u renoviranju Omladinskog doma u staroj vranjevačkoj opštini; uređujemo naše kanale, puteve, dečja igrališta... Predstoje još projekti za koje su većina sredstava obezbeđena, zajedno sa republičkom i pokrajinskom vladom. Do kraja godine planirano je ulaganje više od 100 miliona dinara u sređivanje vrtića, u dalju izgradnju kanalizacione mreže, uređenje “Šušanjskog sliva”, uređenje kampa na obali reke Tise - rekao je gospodin Šućurović i dodao: - U ovom svečanom trenutku hteo bih da se osvrnem na još jednu našu karakteristiku zbog koje sam ponosan na svoje sugrađane. Kažu da se uspeh ne prašta, a kod nas nije tako. Danas se zahvaljujemo uspešnim građanima opštine i dodelili smo priznanja iz različitih oblasti. Gde su oni stali, neki novi Novobečejci će produžiti. To je duh koji Novobečejci neguju i zato je Novi Bečej centar zbivanja i u Vojvodini i u celoj zemlji, i to ne samo danas, nego vrlo često i tokom cele godine. Nismo se umorili, već naprotiv, željno isčekujemo nove izazove, još teže zadatke, jer nam je zadovoljstvo da ih rešavamo za dobrobit Novog Bečeja.
Nagrada Opštine Novi Bečej za 2015. godinu u oblasti publicistike dodeljena je Milanu Varadincu, piscu sedam knjiga i hroničaru Kumana.
Nagrada Opštine Novi Bečej za 2015. godinu u oblasti sporta dodeljena je strelcu, Laslu Šuranjiju, paraolimpijcu, reprezentativcu, šampionu, svetskom i evropskom rekorderu u streljaštvu vazdušnom puškom za osobe sa invaliditetom.
Nagrada Opštine Novi Bečej za 2015. godinu u oblasti kulture dodeljena je gospodinu Čedomiru Žeravici iz Novog Bečeja, osnivaču i vlasniku Muzeja "Žeravica", u Novom Miloševu, jedinstvene zbirke traktora, parnih i poljoprivrednih mašina, alata starih zanata i ostalih predmeta vezanih za život stanovništva na teritoriji Vojvodine i Srbije.
Zvanje, Počasni građanin opštine Novi Bečej za 2015. godinu, dodeljeno je gospodinu Aci T. Đukičinu zbog izuzetnog zalaganja kao privrednika i svojevremeno čelnog čoveka opštine, i doprinos u razvoju i afirmaciji Opštine Novi Bečej.
                       

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com