Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Bean festival 13. septembra na čenejskom Salašu 137 obara sve dosadašnje rekorde

Bean festival 13. septembra na čenejskom Salašu 137 obara sve dosadašnje rekorde

  • PDF

Sa željom da se nastavi desetogodišnja misija, koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji – pasulja, čuvena temerinska Pasuljijada, Bean festival, organizuje se 13. septembra na čenejskom “Salašu 137”.

Koncept festivala ostaće prepoznatljiv, ali i oplemenjen novim sadržajima. Tako će uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način posetioci moći da uživaju u neodoljivim uskusima raznih jela od pasulja, ali i u ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela pripremljena u čarobnom ambijentu kultnog vojvođanskog salaša -“Salaš 137”.
“Salašarska pijaca”, kao prateći deo festival, biće prilika da se degustiraju ili kupe proizvodi domaće hrane, rakije, vina, organski proizvodi ili zimnica. Biće prikazano i tradicionalno pečenje rakije, a moći će i da se proba vruća rakija sa kazana.
Uz prepoznatljive “Ravničarske igre” posetioci će biti u prilici da prođu školu jahanja, vožnju fijakerom ili da se oprobaju u veštini gađanja lukom i strelom, igrama kao što su boćanje, kevanje i drugom.
Pripremljen je bogat muzički program, neobične, a vredne nagrade, specijalni gosti i nagradna igra za posetioce. Prva nagrada biće jedno lepo magare.
Organizatori festivala su „Ekocentar Vodomar 05“ i „Salaš 137“, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Kotizacija za takmičare iznosi 2.000 din
Snagom volje i desetogodišnjim iskustvom, ovaj put uz tamburaše, snaše i salaše, organizatori očekuju da će zajedno sa učesnicima i posetiocima oboriti sve dosadašnje rekorde i postaviti nove standarde.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar