Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Na Kopaoniku otvoreni VI Dani vrganja

Na Kopaoniku otvoreni VI Dani vrganja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Volšeban svet gljiva naredna tri dana biće u žiži interesovanja gljivara i onih koji će to tek postati. Na Kopaoniku je počela šesta po redu manifestacija „Dani vrganja“, koja se tradicionalno održava u prvoj nedelji septembra (ove godine od 3. – 6.). Svake godine ovaj izlet u čudesan svet gljiva, predstavlja poseban izazov uslovljen ćudima prirode, za sve zaljubljenike u gljivarstvo, bilo da su profesionalci ili amateri. Organizatori ovogodišnje manifestacije su Turističko-sportska organizacja Raška, Opština Raška, Turistička organizacija Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain Resort.

U centru apartmanskog kompleksa "Konaci", član opštinskog veća opštine Raška, gospodin Zoran Jelenković, otvorio je „Dane vrganja 2015“, rečima dobrodošlice brojnim ekipama iz cele Srbije i regiona. - Dragi gljivari, došli ste u dobrom raspoloženju i dobro se provedite na Kopaoniku. Sve što smo planirali da ćemo u ova tri-četiri dana da završimo, završićemo, a najbitnije da ćemo da se družimo onako kako samo gljivari znaju.
Višestruki pobednik iz Prislonice i sa drugih frulaških nadmetanja, Marko Pendić iz Trnave, gostima je dobrodošlicu i prijatan boravak poželeo svirajući nekoliko pesama i kola na fruli. Već u petak, 04. septembra, počinje interesantan program, koji podrazumeva panel diskusije, etno-ponudu kopaoničkog kraja, takmičenje u pripremi jela od gljiva (hladna predjela, čorbasta jela i roštilj), njihovo ocenjivanje, dodelu nagrada, bogat kulturno-umetnički program, uz napomenu da će se merenje i evidentiranje pronađenih vrganja u kategorijama I i II klase, u cilju takmičenja, obavljati u periodu od 30. avgusta do 5. septembra 2015. godine. Na cereminiji zatvaranja biće proglašen najteži vrganj na Kopaoniku, a za najuspešnije takmičare obezbeđene su vredne nagrade.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar