Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Neobična saga bračnog para Kresojević i njihovog broda Nikola Tesla

Neobična saga bračnog para Kresojević i njihovog broda Nikola Tesla

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Branko Kresojević, šef tehnike „Ateljea 212” u zlatno doba ovog pozorišta, predvođenim Mirom Trailović i Zoranom Radmilovićem, inovirao je pokretnu kružnu scenu za predstavu „Kiklop“, Ranka Marinkovića, u režiji Koste Spasića, u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, proglašenu za najbolju na Sterijinom pozorju 1977. godine, bavio se produkcijom i drugim poslovima, ali, ono čime je najviše zaintrigirao javnost, bila je njegova ljubav prema brodovima i putovanjima.

Za svoju najveću profesionalnu životu pobedu, Branko Kresojević smatra svoj brod „Nikola Tesla“, nastao po njegovoj zamisli i građen pod njegovim nadzorom. Napravljen je za osam meseci, od 1. septembra 2003. do 1. maja 2004., u improvizovanom brodogradilištu u Beogradu. Gradio ga je da bi s njim što više plovio, i iz tog razloga izabrao kompaniju Bruce Robertsa iz SAD, koja radi pouzdane projekte i dobre brodove. Već krajem maja brod se otisnuo Dunavom do Suline, grada na ušću Dunava, nulte tačke od koje se računa svaki kilometar na ovoj reci (1.171 km uzvodno od Beograda), put Rusije, Odesa – Sevastopolj (Krim) – Jalta – Kerč - Marijupolj, i ušao u Don. Zbog nekih papiroloških problema na koje im niko nije ukazao ni u Ambasadi Rusije, vratili su se sa dalje plovidbe Crnim morem do Novorosiyska, Sočija, i nazad do Dunava. To je bila jedna „probna“ vožnja ovoga broda, da se ispitaju njegove brzine, kvaliteti.
- U brod su ugrađena dva Caterpillar motora od po 285 KS, koji su stigli iz Amerike, čelik je iz Smederevske železare, naši ljudi su ga radili i pokazao se na toj „probnoj“ vožnji do Rusije i nazad, jako dobro - priseća se gospodin Kresojević.
Već naredne godine odlaze do Grčke, ponovo Dunavom nizvodno kroz Bosfor i Dardanele do severnog dela Grčke, i u jesen se brod vraća u beogradsku marinu. Godina 2006. bila je godina obeležavanja 150 godina od rođenja Nikole Telse i bračni par, Verica i Branko Kresojević, odlučuju da apliciraju na konkurs u Vladi Srbije, sa projekatom kojim bi predstavili Teslu plovidbom „Teslinim putem“. Zna se da je Tesla u periodu od 1881. do 1882. godine radio u Budimpešti, u Centralnom telegrafskom uredu, da je sredinom 1882. godine otišao u Pariz, i zaposlio u Edisonovom Kontinentalnom društvo u Parizu, da je put Amerike krenuo iz Le Havre, druge najveće luke u Francuskoj, smeštenoj na desnoj obali ušća reke Sene (Seine) u La Manš (La Manche). Plan puta, prema projektu, dalje bi vodio do Njujorka, da bi tačno na godišnjicu Teslinog rođenja, (10. jula) porodica Kresojević prisustvovala otkrivanju spomenika na Nijagarinim vodopadima, sa kanadske strane. Spomenik visok tri metra, koji predstavlja genija na postolju koji predstavlja indukcioni motor, rad kanadskog vajara Lesa Drajslera, otkriven je 9. jula 2006. godine, i koštao je oko 200.000 dolara, finansiran od strane Srba (Bronzani spomenik Nikoli Tesli, rad vajara Frana Kršinića, postavljen je 1976. godine na Nijagarinim vodopadima u državi Njujork, sa američke strane). Iako ovaj projekat nije odobren, bračni par Kresojević odlučuje da te godine otplovi za Pariz. Put je vodio uzvodno, Dunav – Majna – Rajna - kroz Holandiju – Belgiju, pa preko La Manša - kod Le Havre, Senom 350km uzvodno do Pariza. Brod je od septembra 2006. do maja 2007. godine ostao u Parizu, kada ga vraćaju nazad za Beograd, ali putem oko Evrope. Od Pariza - La Havre – Šerbur (Cherbourg) - Biskajski zaliv - La Coruña - Porto - Lisabon - Gibralatar – Valensija – Ibica – Majorka – Sardinija – Sicilija – Albanija – Duress – Drač – Grčka.
-Iz Pariza smo krenuli 13.maja, a u Beograd smo se vratili 26. oktobra, s time da smo malo duže ostali u Grčkoj, u okolini Atosa, jer sam tada već dogovarao za iduću godinu da donesemo našem manastiru humanitarnu pomoć i tako je i bilo. U maju 2008. godine „Nikola Tesla“ sa osam muškaraca isplovljava iz Beograda sa 2,5t humanitarne pomoći, i kreće put Atosa, i brod celo leto ostaje u grčkim vodama – obavestio je Kresojević.
U oktobru te godine, brod se vraća i 2009. godine pravi jednu pauzu, sređuju ga da bi 2010. godine isplovio na krunsko putovanje, od Beograda do Čikaga, preko Islanda i Grenlanda, preko St Lorenca, Velikim jezerima, do Čikaga, 12,5 hiljada kilometara, za četiri meseca. Bračni par Verica i Branko su sve vreme sami na brodu, i kroz sve nedaće (magla, oluje, talasi) kojih je bilo ne mali broj tokom puta, sami prolaze. Posle Čikaga spuštaju se rekama Ilinois, Misisipijem u Meksički zaliv, plove do Floride, gde brod ostaje 11 meseci. Za to vreme zatvaraju finansijsku konstrukciju, gospodin Kresojević radi po Americi, i u septembru 2011. godine iznalaze mogućnost da povoljno (za „samo“ 20.000 dolara, iako je prva faktura glasila na 30) prebace brod do Mediterana, do Đenove i te 2011. godine se preko Mediterana vraćaju u Beograd.
Brod „Nikola Tesla“ više ne plovi na tako dugačka putovanja. Registrovan kao putnički brod, vozi turističke ture najčešće do Đerdapa, a njime su plovili i nosioci IPA prekogrаničnog progrаmа Mаđаrskа–Srbijа - „Uspostаvljаnje mаđаrsko-srpskih rečnih grаničnih prelаzа nа Tisi”, realizovanim u pаrtnerstvu sа Pokrаjinskim sekretаrijаtom zа međuregionаlnu sаrаdnju i lokаlnu sаmouprаvu (Srbijа), DKMT Evroregionаlnom rаzvojnom аgencijom (Mаđаrskа), Direkcijom zа vodoprivredu donjeg tokа Tise (Mаđаrskа), Policijskom uprаvom župаnije Čongrаd (Mаđаrskа) i opštinom Kаnjižа (Srbijа), u okviru studijskog putovanja, od 18.-22. maja, koje je perom i fotografijom ispratio i naš portal TOPSRBIJA.COM.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar