Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Štrand fest - poklon Novosađanima za kraj uspešne letnje sezone

Štrand fest - poklon Novosađanima za kraj uspešne letnje sezone

  • PDF

Jedan od organizatora prvog Štrand festa, održanog 3. i 4. oktobra na novosadskom Štrandu, Ekocentar Vodomar 05 i Bean tim, uz Udruženje Prevent, i Infra logistiku d.o.o., može da bude u potpunosti zadovoljan. Ove godine pokrenuti su na teritoriji grada novi projekti, a Ekoncetar i Bean fest je bio nosilac ili jedan od nosilaca sva tri. Uz to, dovedene su neke nove, ranije najavljivane mlađe snage, koje su napravile vidljiv pomak u marketinškom delu i putem interneta i društvenih mreža animirale generacije koje do sada nisu bile u većem broju prisutne u ovakvim događajima.

-Treći festival koji smo realizovali je Štand fest. Manifestacija je upotupnosti uspela i Novi Sad može da se pohvali jednim događajem koji je do sada okupio najveći broj takmičarskih ekipa, i preko 22 hiljade posetilaca. Ako je verovati da se „po jutru dan poznaje“ ovo će biti festival koji bi trebao da raste. Bilo je 120 ekipa, a takmičile su se i ekipe novinara. Jako smo zadovoljni odzivom pre svega renomiranih takmičara, čardi, restorana i hotela iz Apatina, Sombora, Kikinde, Beograda, Bačke Palanke, Novog Sada. Mislim da je sve „štimalo“ zato što smo sada već uhodana ekipa, ali da je i za nas novina bilo takmičenje u kuvanju riblje čorbe, jer to do sada nismo radili - objasnio je Dragan Vukotić, menadžer Ekocentra i Bean fest tima.
On dodaje da je prirodno što je za manifestaciju koja se održava na gradskom kupalištu tema riba, kao i da je ovom manifestacijom produžena uspešna ovogodišnja sezona na Štandu za još jedan vikend. Takođe je iskoristio priliku da se zahvali JP Gradskom zelenilu što im je pružilo šansu da ovakav događaj organizuju u najboljem ambijentu, u gradu, a možda i u državi. Zahvalio se i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradu Novom Sadu, i ostalim sponzorima, posebno Bio Fish kompaniji iz Apatina koja se bavi uzgojom i trgovinom ribe, Roda Megamarketu, DDOR-u, Vitaminu iz Horgoša, Vinariji Čoka, svima onima koji ih prate kroz ove festivale i sa kojima imaju dobru saradnju. Kada se sve to sklopi u jedan mozaik dobijemo jedno uređeno takmičenje na uređenom prostoru, u lepoj opuštenoj kutlurnoj atmosferi, gde svako nađe neki svoj interes i „šraf“ u tome što se zove manifestacioni turizam ili manifestacija Štand fest, Uranak fest ili Urban Bean fest.
-Razgovarao sam i sa izlagačima, i oni su zadovoljni i posetom i prodajom. Ispod mosta u „food zoni“ imali smo ponudu raznih vojvođanskih jela, koje su pripremali profesionalni kuvari, a posetioci su mogli da probaju nešto što nije moguće pripremiti u kućnim uslovima: juneći, ovčiji paparikaš, riblju čorbu, prženu ribu: deveriku, soma, smuđa, bucova, praktično sve što pliva u reci, bilo je u ponudi. Promoter Goran Podlipec je deo Bean tima i ovde je promovisao Štrandigrarije, neke iz porodice Ravničarskih igara, za ovu priliku dve nove prilagođene poseti, ambijentu i kuvanju riblje čorbe. Utisak je da je naša misija u potpunosti uspela. Do kraja godine imamo par manjih dešavanja, od kojih bi izdvojio „Manić Tisa 63“ u decembru i polako počinjemo pripremu za narednu sezonu - rekao je gospodin Vukotić.
Ono što je bila odlika ovog festivala je da je sve bilo u nekom alaskom, vojvođanskom stilu, tamburaša, folklornih ansambala. Kao i uvek kada je u potpisu organizatora manifestacije Ekocentar Vodomar 05 i Bean tim, ni ovoga puta nije izostao humanitarni deo. Osim što je prvog dana deljena riblja čorba, Beo Fish kompanija je delila riblje ćevapčiće, pljeskavcice i kobasicu, prženu ribu, kanapee, sve uz vaučer sa ciljem da se dobroboljnim prilogom pomogne deci iz škole „Dr Milan Petrović“ u Novom Sadu.
-Ovoga puta sakupljeno je 161.900 dinara, a to je samo deo akcije Humani ponedeljak, koju organizuje JP Gradsko zelenilo, za pomoć učenicima škole „Dr Milan Petrović“ i nabavku potrebnih aparata za praćenje nastave. Učenici ove škole, predvođeni nastavnikom Mišom Blizancem imali su i nastup na velikoj bini, što je bilo posebno dirljivo i zadovoljni smo što su i ovoga puta bili sa nama - istakao je Dragan Vukotić.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar