Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Ulaganjem u energetske potencijale do bržeg razvoja

Ulaganjem u energetske potencijale do bržeg razvoja

  • PDF

Novosadski sajam biće u sredu, 28. i četvrtak, 29. domaćin izlagačima i posetiocima na Međunarodnim danima energetike i investicija, koje organizuje zajedno sa Centralno evropskim forum za razvoj i Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine.

- Zahvaljujući partnerskom odnosu sa Centralno evropskim forumom za razvoj CEDEF-om i Pokrajinskim sekretarijata za energetiku i miniralne sirovine, uspeli smo da unapredimo izlagački i kongresni koncept i inoviramo Sajam investicija i Dane energetike, koje ćemo prvi put održati pod nazivom Međunarodni dani energetike i investicija - rekao je danas na konferenciji za novinare generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković. Prema njegovim rečima ulaganjem u energetske potencijale doprinosi se ekonmskom razvoju zemlje, a učešće Mađarske - Zemlje prijatelja, doprinelo je i višem međunarodnom nivou Sajma. Njihov nastup je koncipiran kroz predstavljanje 17 kompanija i institucija iz oblasti energetske efikasnosti, najavio je Cvetković.
- Zajedničkim snagama smo obezbedili kvalitetne predavače i učesnike. Posebno bih izdvojio potpisivanje dve vrste ugovora. U četvrtak će, u okviru Konferencije „Investicije u energetiku i infrastrukturu“, šest opština potpisati ugovore za rekonstrukciju rasvete, u ukupnoj vrednosti od 22 miliona dinara. Biće potpisivani i ugovori o sufinansiranju projekata u poljoprivredi, vredni 7,7 miliona dinara - saopštio je Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, Nenad Stanković.
Predsednica upravnog odbora CEDEF-a, Jovanka Arsić Karišić, naglasila je da će ove godine na Sajmu u Novom Sadu biti održano više od 30 konferencija, direktnih sastanaka predstavnika kompanija, radionica, seminara. Na skupovima će biti više od 120 predavača, a učešće je potvrdilo 50 kompanije.
Najavljeno je i prisustvo ambasadora Mađarske i Francuske. Uz to, kompanije učesnice imaće priliku da se u prezentacionom programu predstave posetiocima, a na Sajmu će biti organizovana i izložba mini hidroelektrana u Srbiji, koje su izgrađene od 1900. godine do danas.
Strateški partner Novosadskog sajma Kompanija „Generali“ podržala je organizaciju i ove manfiestacije.
- Kada je reč o osiguranju u energetici, za srpsko tržište smo pripremili nekoliko adekvatnih paketa. U ovoj oblasti ima toliko prostora za nova saznanja, zakonska rešenja, regulisanja po pitanju garancija. Uz to, postoji niz stvari koje svaki preduzetnik mora da ima, a „Generali“, među najvažnijima nudi i osiguranje imovine u privredi, sa polisom za odgovornost kod objekata u izgradnji i polisa za odgovornost kod objekata u montaži, rekao je direkor Regionalnog centra „Vojvodina“ kompanije „Generali“ Leonid Babić.
Međunarodni sajmovi energetike i investicija održavaju se u sredu i četvrtak, 28. i 29. oktobra u Kongresnom centru Novosadskog sajma. Radno vreme sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar