Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad uz Gorana Bregovića dočekuje Pravoslavnu 2016.

Novi Sad uz Gorana Bregovića dočekuje Pravoslavnu 2016.

  • PDF

Novosađani će imati priliku da po četvrti put Pravoslavnu 2016. godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu uz raznovrstan muzički program i vatromet u ponoć. Za Novu godinu koja se obeležava po Julijanskom kalendaru u noći 13. januara, dolazi Goran Bregović, jedan od istaknutijih muzičara na svetskoj muzičkoj sceni.

Program sa početkom u 21.00 čas, započinje nastupom tamburaškog orkestra ,,Zorule“, potom nastupa novosadski sastav ,,Garavi sokak“, a petnaest minuta pre ponoći se očekuje koncert Gorana Bregovića. Kako se program nastavlja u noći 14. januara na sceni mu se pridržuju Mladen Vojičić - Tifa i Alen Islamović.
Sudeći po najavljenom broju turista i popunjenosti smeštajnih kapaciteta, Turistička organizacija Grada Novog Sada očekuje veliku posećenost kako od strane lokalnog stanovništva tako i od strane turista. Prošle godine na dočeku Pravoslavne Nove godine prisustvovalo je oko 60 000 posetilaca, te se i ovaj put nadaju jednako dobrom provodu.
Novi Sad je poznat kao mesto dobrog provoda i bezbednog okupljanja. Za vreme proslave na Trgu će biti angažovana redarska služba, a u koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje napitaka, bilo koje vrste oružja i pirotehničkih sredstava. U svim ulicama užeg centra grada zabranjuje se ulazak vozilima, osim za vozila organizatora manifestacije, javno-komunalnih preduzeća i prioritetnih vozila.

Fotogrfija: Martin Candir
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com