Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE MAK 2016 u novom kongresnom centru hotela Grand

MAK 2016 u novom kongresnom centru hotela Grand

  • PDF

Treća Međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2016, ZAPADNI BALKAN I EVROPA, biće održana za vikend 29. i 30. januara u novom Kongresnom centru hotela “Grand” na Kopaoniku. Opština Raška, uz Etno centar Gegula - Centar za uspešni razvoj poljoprivrede i turizma iz Kraljeva, organizatori ovog naučnog skupa, uticali su na to da se poljoprivredne teme, dominantne na prvoj konferencije, oplemene turističkim. Turizam je najprisutnija privredna grana koponičke regije. Kopaonik okružuju brojne banje, Vrnjačka Banja, kuršumlijske, kraljevačke, novopazarske i Ribarska Banja, što predstavlja ozbiljnu banjsku turističku ponudu.

U ovom kraju podignuti su najznačajniji manastiri srednjovekovne Srbije. Turistički centar Kopaonik je svetski brend, a Opština Raška pokušava da u turističku priču uvede i planinu Goliju i Jošaničku banju.
- Opredeljenje Opštine Raška isključivo je na turizmu, ali turizam zavisi, osim od prirodnih i već izgrađenih resursa, od boravišnih taksi, školovanih kadrova iz ovog kraja, ali i poljoprivredne proizvodnje - mini farmi za potrebe turizma. Ako u tome uspemo mi ćemo vrlo brzo biti jedna od opština u Srbiji sa najvišim standardom – objasnio je gospodin Zoran Jelenković, član Gradskog odbora zadužen za turizam i zamenik predsednika Organizacionog odbora III Međunarodne agrobiznis konferencije MAK 2016., i dodao da je tu ideju Opštine Raška prepoznao i Etno centar Gegula i MK Mountain Resort.
On je istakao da sve što se poslednjih pet godina pozitivno dešava na planini je u dobroj meri zahvaljujući razumevanju direktora MK Mountain Resort-a, Nikole Avrama. Gospodin Avram je uvek spreman na saradnju, a MK Mountain Resort pomaže u svim aktivnostima opštine. Naravno, kada god je u prilici i opština, u okviru svojih nadležnosti, izlazi u susret njima. Da nije MK Mountain Resort-a i gospodina Avrama teško da bi se mogle održati sve letnje manifestacije i sva dešavanja koje organizuje i planira da organizuje Opština Raška, koja sada svoje aktivnosti proširuje i na zimski period.
Ova saradnja, kao i prepoznat značaj naučnog skupa MAK 2016., rezultirala je ustupanjem konferencijske dvorane u “Familly Hotel Angella” za potrebe MAK 2015. (prvi je održan u Vrnjačkoj Banji), a sada prostorom u novom kongresnom centru u reprezentativnom hotelu “Grand”, koja poseduje vrhunsku opremu sa idealnim tehničkim i prostornim mogućnostima.
Učesnici III Međunarodne agrobiznis konferencije MAK 2016. su među prvima koji će “overiti” novi kongresni centar hotela “Grand” MK Mountain resorta, gde će imati idealne uslove za rad. Naime, uvažavajući značaj ovog skupa, MK Mountain resort je umesto u kongresnom centru hotela “Angela” ustupio prostor u novom bloku hotela “Grand” na Kopaoniku koji je nedavno otvorio svoja vrata prvim gostima. Funkcionalan kongresni centar kapaciteta i do 600 učesnika koji pruža mogućnost prilagođavanja prostora različitim zahtevima i postavkama, nalazi se u sklopu novoizgrađenog bloka. Novootvoreni deo, kombinacijom prirodnih materijala i modernog stila predstavlja unikatan turistički objekat koji odiše i elegancijom i komforom i može ravnopravno da stoji rame uz rame sa najboljim hotelima evropskih ski centara. Novi kongresni centar trenutno je jedan od najboljih i najmodernijih u Srbiji i kao takav dijametralno će promeniti poziciju Kopaonika kada se govori o kongresnom turizmu, koji će se produži na punih 10 meseci godišnje.
Gospodin Zoran Jelenković poručuje da bez obzira na netipično visoke januarske temeperature, snega na Kopaoniku ima dovoljno, a da su za vikend, u vreme održavanja Konferencije JP Skijališta Srbije najavila promo vikend. Gospodin Jelenković kaže da je kraj januara poslovično bio najmanje posećen mesec u godini, a da ove godine, zahvaljujući novim terminima školskog raspusta, organizatori Konferencije imaju „slatke“ muke da smeste svoje goste. Kopaonik je sad pun, dinamičan svetski centar sa mnogo paralelnih dešavanja.
- Očekivali smo uspešnu sezonu, međutim, decembar i januar su potukli rekorde iz prošlogodišnje sezone koja se smatrala najboljom. Malo je slabija bila popunjenost vikend naselja zbog nedostatka snega, ali centar i hoteli u vikend naselju su u decembru bili popunjeni i preko 90%. Ova sezona po već viđenom, neće biti lošija od prošle, a manifestacije kao što je MAK 2016. u organizacija Opštine Raška, MK Mountain resorta i Etno centra Gegula će samo doprineti da se poseta Kopaoniku značajno uveća i da mu da jednu novu, kongresnu dimenziju – zaključio je gospodin Zoran Jelenković
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar