Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA SFW podrška mladim modnim dizajnerima

SFW podrška mladim modnim dizajnerima

  • PDF

Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće platformu za prepoznavanje i podršku mladih dizajnera, Fashion Talent Design Competition - FTDC i European Fashion Talent Design Competition - EFTDC. Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti.

Takmičare koji osvoje prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, koje će im omogućiti probijanje na modnom tržištu i prepoznatljivost. Pobednika nacionalnog takmičenja FTDC (Ženska odeća, Muška odeća, Dečija odeća, Asesoari i Obuća), očekuje besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata „FASHIONCLASH festival“ u Holandiji 2017. godine, dok je nagrada koju prima pobednik evropskog takmičenja besplatno predstavljanje kolekcije na prolećnom izdanju SFW2017.
Prema propozicijama za učešće na takmičenju potrebno je Dostaviti na adresu Nacionalne komore za modu Srbije (Bulevar Cara Lazara 79b, 21000 Novi Sad, Srbija) sledeća dokumenta: Prijavu za takmičenje (preuzeti sa sajta www.serbiafashionweek.com), Kratku biografiju, Pet umetničkih skica iz propisanih kategorija u A3 formatu+CD sa skeniranim radovima.Istu dokumentaciju (prijavu za takmičenje, kratku biografiju i pet skeniranih umetničkih skica) dostaviti na e-mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Kriterijumi za ocenjivanje su originalnost, autentičnost, usklađenost i forma, tehnička izvodljivost i drugo.
Rok za prijavu i slanje radova na takmičenje je 6. mart 2016. godine.
Nakon zatvaranja konkursa, žiri ima zadatak da odluči ko će ući u top 10 polufinalista. Polufinalisti su u obavezi da realizuju i izrade jedan model po svom izboru od skica koje su dostavili na takmičenje. Svoj model i skice sa kojima su aplicirali, prikazaće u okviru aprilskog Serbia Fashion Week-a, 8. aprila 2016. u 12 časova (The Jury Day). Žiri će tada odlučiti koja će tri mlada dizajnera, i nacionalnog i evropskog takmičenja, ući u finale i prikazati svoju kolekciju od 5 modela besplatno u okviru jesenjeg izdanja SFW2016. Na jesenjem SFW-u će biti odlučeno od strane žirija ko je osvojio vredne nagrade. Modele i radove na jesenjem izdanju SFW2016 ocenjivaće stručni žiri sastavljen od predstavnika Nacionalne Komore za modu Srbije, međunarodnih stručnjaka iz modne industrije (ex CEO Jean Paul Gautier – g. Donald Potard), jedan od najcenjenijih modnih kritičara u svetu g. Marsilijus L. Džons i velika imena visoke mode poput Emerik Fransoa
Prva nagrada donosi laureate brojne pogodnosti: Izložbu takmičarskih skica i jedan realizovani model u okviru prolećnog SFW2016; Modnu reviju na jesenjem SFW2016; Foto-snimanje kolekcije u okviru jesenjeg SFW2016; Plaketa za osvojeno 1. Mesto; Refundacija u iznosu od 500 evra za materijal za izradu pobedničkih modela; Editorijal u pariskom modnom magazinu The Fashion Insider; Besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata „Fashion Clash“ u Holandiji.
Druga i treća agrada omogućiće mladim dizajnerima učešće na: Izložbi takmičarskih skica i jednog realizovanog modela u okviru prolećnog SFW2016; Modnoj reviji na jesenjem SFW2016; Foto-snimanje kolekcije u okviru jesenjeg SFW2016, kao iprigodne plakete.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com