Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Novak domaćin deci sa Kosova

Novak domaćin deci sa Kosova

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Najbolji teniser planete Novak Đoković imao je tokom minulog Dejvis kup meča protiv Kazahstana pune ruke posla na terenu, ali i van njega. Na njegovo insistiranje i zadovoljstvo, ovoga puta je u Beogradu ugostio je 100 dece sa Kosova tokom sva tri dana trajanja meča Dejvis kupa prvog kola Svetske grupe. Naš i svetski teniski as time je nastavio tradiciju koju je započeo još 2007. kada je Srbija igrala Dejvis kup protiv reprezentacije Gruzije u Kovilovu, da za svaki meč reprezentacije koji se igra u našoj zemlji ugosti decu iz najjužnijeg dela naše zemlje.

- Uvek mi je drago kada sam u prilici da decu učinim srećnom, naročito decu sa Kosova i Metohije koji rastu u teškim uslovima. Želim da im i na ovaj način pokazem da sam uz njih i da im pružim podršku. Svako dete ima pravo na osmeh i bezbriznost, na mirno detinjstvo. Verujem u njihove snove. Nadam se da će biti još prilika da se družimo - istakao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.
Novak je bio jedan od zagovornika potpisivanja ugovora o saradnji TSS i TSK koji je potpisan na konferenciji održanoj u press centru Dejvis kup meča u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. Ispred Teniskog saveza Srbije ugovor je potpisao predsednik TSS mr Mirko Petrović, a ispred Teniskog saveza Kazahstana, predsednik Teniskog saveza Kazahstana Bulat Utemuratov.
Potpisani sporazum je veoma važan, pre svega u razmeni juniora i teniskih kadrova, jer se na ovaj način otvaraju vrata srpskim i kazahstanskim teniserima za lakše učestvovanje na ITF turnirima. Sporazum uključuje: saradnju u dobijanju wild card-a za ITF turnire koji se igraju u Srbiji i Kazahstanu, što je posebno važno za mlade tenisere koji će na ovaj način lako doći od prvih ATP poena; saradnju u korišćenju teniskih centara, koji će prilikom održavanja turnira teniserima omogućiti lakši pristup treningu; razmenu iskustava, znanja, teniskih kadrova i menadžmenta, te saradnju po pitanjima pristupa teniskim organizacijama poput ITF, ATP i WTA. Postojeća saradnja koja je uključivala povezivanje teniskih klubova za razmenu juniora do 10 godina, sada je podignuta na jedan viši nivo. Konferenciji su prisustvovali i najbolji juniori Kazahstana i mladi teniseri uzrasta do 10 godina, koji su imali priliku da se upoznaju sa srpskim teniserima i treniraju sa vršnjacima iz Srbije.

Tekst: Neda Miletić
Fotografije: Vemic foto

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar