Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Otvoren Turističko Informativni Centar u Novom Bečeju

Otvoren Turističko Informativni Centar u Novom Bečeju

  • PDF

Turističko Informativni Centar centru Novog Bečeja, u Ulici maršala Tita broj 2, svečano je otvoren u sredu, 9. marta, a tom prilikom predstavljena je i maketa budućeg kampa pored reke Tise.
Projekat budućeg kampa pored Tise je rađen po uzoru na velike Evropske kampove, gde se kamp turizam uveliko i uspešno primenjuje. Po rečima predsednika opštine Novi Bečej, Saše Šućurovića, kamp je zamišljen kao kombinacija više sadržaja i oblika smeštajnih jedinica sa kamp prikolicama, bungalovima, modernim i tradicionalnim šatorima. Svim posetiocima na raspolaganju će biti i sportski tereni, mini golf tereni, adrenalin park, multifunkcionalna bina, sanitarni čvorovi, recepcija, roštilji, kao i malo izletište.

Ujedno, radi se na još jednom projektu na destinaciji koja počinje kod Manastira. U planu je da se uradi potpuno novo šetalište zajedno sa priobaljem, renoviraće se amfiteatar i izgradiće se nova dečja igrališta.
- Izuzetna mi je čast, da predstavnicima lokalne samouprave, privatnog sektora i privrednicima predstavim jedan zaista veliki infrastrukturni projekat kada je turizam u pitanju. Radi se o projektu izgradnje najvećeg i najekskluzivnijeg turističkog kampa u Srbiji, a do kraja meseca planiramo da krenemo sa izgradnjom. Obezbedili smo deo sredstava za prvu fazu. Ministarstvo nas je podržalo u drugoj fazi. Trenutno pregovaramo sa slovenačkom firmom „Adria“, koja treba da nam bude partner. Ukupna investicija je 2 miliona evra, od kojih je 1 milion naša investicija, dok bi drugi miliona obezbedila „Adria“. Kad se sve kockice slože, ovaj projekat bi mogao već sledeće godine, početkom sezone ugledati svetlost dana i početi sa primanjem prvih gostiju - izjavio je Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije Novi Bečej.
Turističko Informativni Centar se nalazi u ulici Maršala Tita broj 2 i pružaće sve potrebne informacije vezano za turističke ponude Novog Bečeja, kao i za izgradnju kampa sa 4 zvezdice kraj Tise.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com