Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Predstavnici stranih ambasada na XI Vinofestu

Predstavnici stranih ambasada na XI Vinofestu

  • PDF

Vršac je u vreme održavanja Festivala vina, vinogradarstva i vinarstva Vinofest, pravi vinski kosmopolitski grad u kome se govore svi jezici sveta, ali dominira jedan - vinski.

Ova jedinstvena manifestacija svake godine privuče ne samo veliki broj vinara i vinoljubaca iz Srbije, već i iz zemalja sa svih kontinenata, za koje se svaki put organizuju obilasci grada ili vinarija u okolnim selima, što je samo još jedan dodatni plus u promociji potencijala ovoga kraja koju uspešno sprovodi Turistička organizacija opštine Vršac. Lane je Vinofest proslavio jubulej – 10 godina postojanja, a Banatski vinski viteški red Sveti Teodor primio je u svoje članstvo ambasadorku Francuske, Žanu Moro.
Ove godine, tačnije u subotu 19. marta 2016. godine, grupa stranih turista, njih 20-tak, posetila je Vinofest u Vršcu. Svi turisti su radnici stranih ambasada u Beogradu i zaposleni u predstavništvima stranih kompanija u Beogradu. Grupu su činili turisti iz Kine, Indonezije, Velike Britanije, Bugarske, Mađarske, Italije i Hrvatske.
Pored manifestacije gde su imali priliku da degustiraju vrhunska vina, posetili su i značajne institucije u gradu kao i vinski podrum Vinik, gde su u opuštenoj atmosferi uživali u gostoprimstvu ljubaznih domaćina.
Ovakvim za Vrščane značajnim turističkim posetama na najlepši mopgući način prenosi se lepa slika gradu pod Kulom i vinskom putu ovoga kraja celom svetu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar