Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Lajoš Kerekeš - čudesni eliksiri iz prirode

Lajoš Kerekeš - čudesni eliksiri iz prirode

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Po treći put na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu firma Vinorum iz Bačke Topole, koja se bavi uvozom semena grožđa iz Mađarske, predstavila je dva jedinstvena proizvoda: Viniseera - prvo mađarsko mikro-mleveno seme grožđa i Viniseera - ulje od semena grožđa.

Gospodin Lajoš Kerekeš, zastupnik Viniseera za Srbiju, kaže da su ovi izuzetno zdravi proizvodi, među najjačim antioksidansima na svetu, nešto što je nedostajalo na srpskom tržištu, a već se devet godina nalazi na tržištu Mađarske.
Verovatno su zbog semena grožđa (Vitis vinifera) koje je u obliku srca, naši preci pretpostavili da ono pomaže u lečenju srčanih bolesti. Naučno je dokazano da osim pozitivnog uticaja na srčana oboljenja, seme grožđa utiče na aterosklerozu, neke tumore, nervni sistem, sprečava tegobe i pojavu simptoma upala i alergija, snižava krvni pritisak, nivo šećera u krvi i l holesterola, štiti jetru od nagomilavanja štetnih materija. Seme grožđa je osnovna sirovina u proizvodnji leka za proširene vene.
Grožđe i crveno vino se smatraju odgovornima za čuveni „francuski paradoks”, koji ukazuje na mali procenat infarkta u Francuskoj uprkos visokom procentu zasićenih masti koje koriste u ishrani. Za razliku od njih, Nemci koji konzumiraju pretežno pivo, a hrane se na isti način, nisu zaštićeni od neželjenih srčanih komplikacija. Ovo se objašnjava redovnom upotrebom crvenog vina, koje je bogato polifenolima, flavonoidima, proantocijanidinima. Mediteranski način pripreme hrane bogate flavonoidima i polifenolima (grožđe i drugo voće i povrće, vino, maslinovo ulje - nezasićene masne kiseline, celo zrno - integralni proizvodi, riba) je primer kako hrana istovremeno može da bude i ukusna i zdrava.
Ekstrakt semena grožđa sadrži koncentrovane najefikasnije materije iz grožđa, a Viniseera seme od grožđa se „vazdušnom tehnologijom“, (mađarski izum jedinstven u svetu), pretvara u prašak (veličina čestica od 10 do 20 mikrona). U ovakvom nano proizvodu aktivni polifenol sastojci se lako absorbuju, rastvorljivi su u vodi, a mogu da se koriste kao suplementi ili dodatak brašnu pri prečenju hleba.
Mikro mleveno seme grožđa ne zamenjuje zdravu ishranu i zdrav način života, ali štiti ćelije od slobodnih radikala, jača imunološki sistem, smanjuje telesnu težinu, u manjem obimu izbacuje višak vode iz organizma, utiče na otklanjanje celulita...
Drugi proizvod u ponudi firme Vinirum je hladno ceđeno ulje od sazrelog semena grožđa, zelenkasto-žućkaste boje autentičnog mirisa, koje podnosi temperaturu i preko 200°C, a prilikom sagorevanja na 250°C stvara se mnogo manje štetnih oksida.
Antioksidativno dejstvo hladno presovanog ulje od semena grožđa je 18,4 puta jače nego kod vitamina C, i 50 puta jače nego kod vinatima E, i zbog toga se može smatrati pravim eliksirom života: štiti krvne sudove od zakrečenja, pojačava zidove krvnih sudova, stimuliše nivo holesterola u krvi, sprečava pojavu srčanih bolesti i infarkta miokarda, poboljšava vid i sprečava pojavu katarakte, sprečava pojavu karcinoma, povoljno deluje kod impotencije i sprečava uvećanje prostate, dok kod žena povoljno utiče na simptome menopauze. Ovo ulje se koristi u kozmetici: utiče na očuvanje kože, obezbeđuje njenu glatkoću, sprečava prerano starenje...
Terapija ovim uljem može da bude unutrašnja (1 mala ili velika kašika čistog ulja ili u sastavu nekog jela) i spoljna (nanošenje 1-2 puta nedeljno na kožu lica ili dekoltea, utrljavanje u kosu radi njene regeneracije, ili masaža tela).
Više informacija o ovim proizvodima možete saznati na tel.: 063 523 981 ili E-mail adresi: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com