Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Održana prva TEDx konferencija u Vršcu

Održana prva TEDx konferencija u Vršcu

  • PDF

Prva TEDx Vršac konferencija održana je 5. juna 2016. u Kongresnoj dvorani Centra Millennium. Ovakve konferencije održavaju se u većim centrima Srbije: Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a prvi put i u Vršcu 05. juna na Dan zaštite životne sredine.

Započet kao četvorodnevna konferencija u Kaliforniji pre 25 godina, TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.
Svake godine TED konferencija poziva vodeće svetske mislioce i praktičare da za 18 minuta podele priču svog života. Neki od TED govornika bili su Stiven Hoking, Bil Gejts, Džejmi Oliver, Sting i Bono Voks, a neki od govornika na vršačkoj konferenciji su Milica Jevtic, Nikola Tepić, Žarko Ptiček, Biljana Cincarević, Oliver Tošković, Marija Mitrovanov, Miloš Belčević i Darko Donevski.
Osnovni zadatak svakog govornika na TED-u je da inspiriše i pokrene milionsku publiku na akciju u smeru menjanja životne sredine na bolje.
Za više informacija o narednim TED konferencijama posetite http://www.ted.com/registration.
Pratite TED na Twitter-u na http://twitter.com/TEDTalks ili na Facebook-uhttp://www.facebook.com/TED
Sledeća konferencija zakazana je za oktobar 2016. u Novom Sadu.
Turistička organizacija opštine Vršac, uz podršku brojnih sponzora, bila je jedan od suorganizatora ove jedinstvene manifestacije, na kojoj su pored pomenutih govornika priliku da pokažu svoje umeće imale i članice Baletskog studija “Ivana”, kao i članovi Jazz orkestra Muzičke škole “Josif Marinković” iz Vršca.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com