Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Business Samit - Spoj nauke, kulture, turizma i tradicije u Vrnjačkoj Banji

Business Samit - Spoj nauke, kulture, turizma i tradicije u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Svečnom otvaranju 5. Business Samita – UPOSLIMO SRBIJU, uz Gegula sajam i 3. Kup Vrnjačke Banje, 24. juna na promenadi pored hotela „Breza“, sa improvizovane bine, prisutnima su se, rečima dobrodošlice i podrške organizatorima, Udruženju Etno centar Gegula iz Kraljeva, obratili brojni zvaničnici. Zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, gospodin Ivan Džatić, je kao svaki dobar domaćin pozvao prisutne da se prošetaju banjom, da vide raskošne cvetne aleje, staze i fontane postavljene u poslednje vreme u Vrnjačkom parku, da bi svi oni koji posete ovaj grad mogli još više da uživaju.

Gradonačelnik Grada Kraljeva, gospodin Tomislav Ilić, čestitao je organizatorima Business Samit-a koji je doprineo ravoju ovog regiona, ukazao na njegove lepote i stavio ih u službu turizma: verskog, sa planinama Goč i Stolovi, planinskog, a tu su uz Vrnjačku Banju i Mataruška Banja čija će obnova biti primarni zadatak lokalne zajednice, i doprineti razvoju banjskog turizma.
Načelnik Raškog okruga, gospodin Nebojša Simović, je podsetio da će otvaranje aerodroma "Morava" u Lađevcima i za civilni saobraćaj biti od strateškog značaja za Raški, Moravički, Šumadijski i Rasinski okrug, gde su planirani industrijska zona, kargo centar, za izvoz voća i povrća. A sve to će, uz završetak deonice autoputa Beograd-Preljina na Koridoru 11, koji će vreme putovanja svesti na sat i po, omogućiti intenzivniji razvij turizma, budući da su u neposrednoj blizini skijališta i banje, da će na taj najčin ovaj kraj obnoviti veze sa regionom i postati njegov centar turizma i kulture.
Prisutne je, uz želje za konstruktivan i kreativan rad, pozdravila i prva predsednica Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika, akademik, prof. dr Milka Đukić, kao i gospođa Dragana Šabić ispred Priverdne komore Srbije, koja je istakla da okupaljenje velikog broja kompetentnih ljudi, predstavnika država, privrede, nauke i struke iz zemlje i inostranstva oko životne teme, jamči uspešnost ovog skupa.
Želje za uspešan tok Business Samit-a uputili su i predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo, gospodin Petrašin Jakovljević, gospođa Branka Vijoglav iz Republike Gabon, poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, gospodin Milija Miletić iz Svrljiga, i u svom obraćanju podsetio da „bez jake poljopriverde nema jake Srbije“.
Predsednik Privedne komore Beograd, gospodin Milivoje Miletić, čestitao je organizatorima na istajnosti, a ovo okupljanje nazvao plemenitim činom jer doprinosi unapređenju čitavog društva time što je svaki učesnik i realizator ideja koje reprezentuje. Njemu je pripala čast da otvori ovogodišnji Business Samit. Za kulturno-umetnički program i dobro raspoloženje pobrinuo se Folklorni ansambl Lazarica iz Kruševca i Etno umetnički klub Čerenjski iz Baljevca. Prvog dana Business Samit-a priređena je svečana dodela nagrada laureatima „Grand Prix-Business Samit 2016“, a u kasnim večernjim časovima održana svečana sednica Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika. Profesionalno i sa prepoznatljivim šarmom, program 5. Business Samit-a vodio je gospodin Miša Ćirić, Dijaspora group, Beograd.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/TopSrbija
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar