Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Sombor i Beograd bili završne stanice karavana Moja Srbija

Sombor i Beograd bili završne stanice karavana Moja Srbija

  • PDF

Promotivni karavan Turističke organizacije Srbije pod nazivom,,Moja Srbija“, nakon jedanaest stanica, završio je svoje ovogodišnje putovanje manifestacijama u Somboru (petak, 8. jul) i Beogradu (subota, 9. jul).

Program na glavnom trgu u Somboru, uobičajeno, trajao je od 17-22 časa i u tih pet časova je, nakon pozdravnih govora direktorice Turističke organizacije Srbije, gospođe Marija Labović i predstavnika Grada Sombora i Turističke organizacije Grada Sombora, bio prikazan promo film o Somboru, nastupili su folklorni ansambli MKPZ „Stapar“ Stapar, KUD „Đurđevak“ Kljajićevo, KUD „Sombor“ Sombor, Gradski dečji hor „Šareni vokali“, Plesni klub Ronda, Gradski narodni orkestar „Spomenar“ Sombor, Long Play band i Tamburaši orkestar „Mesečina“ Sombor. Predstavljeni su i pobednici manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ i kviza „Koliko poznaješ Srbiju“.
Na završnoj manifestaciji karavana „Moja Srbija” na Trgu Republike u Beogradu, prisutnima se obratio predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, rekavši tom prilikom da je karavan samo jedna u nizu manifestacija kojima se promoviše turizam u našoj zemlji, da je Beograd, kao bezbedan grad, jedan od najbrže rastućih kontinentalnih turističkih destinacija. Srpska prestonica je za prva četiri meseca ove godine imala za dvanaest odsto više turista nego u istom periodu lane, a stalno unapređenje novih i raznovrsnih sadržaja za sve uzraste najavljuje da će se taj trend nastaviti i ubuduće, pogotovo što su u najavi brojna međunarodna sportska takmičenja u košarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, atletici…
Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, izrazila su zadovoljstvo što je ovim projektom priliku za predstavljanje imali predstavnici turističkih organizacija iz čitave zemlje i što su objedinjeno prikazali sve potencijale naše zemlje. Zahvalivši se svim gradovima i njihovim turističkim organizacijama na gostoprimstvu, ona je pozvala domaće turiste da deo svojih godišnjih odmora provedu u nekoj od brojnih atraktivnih turističkih odredišta u našoj zemlji.
Prisutne je pozdravio i direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, poručivši da je Beograd svet, ali da je pre svega Srbija i da je važno da se obiđe i upozna sopstvena zemlja, a to će biti još lakše uz vaučere nadležnog ministarstva, o kojima su i ovom prilikom posetioci završne manifestacije karavana “Moja Srbija” mogli više da saznaju..
Posle svečanog otvaranja manifestacije i pozdravnih govora, usledio je zabavni program pod nazivom „Pozdrav iz Beograda“ Dečijeg kulturnog centra Beograd, u kome su učestvovali Minja Subota, Leontina, Ivana Peters i hor „Čarolija“. Od 20 časova je Umetnički centar Talija izveo splet igara iz svih krajeva Srbije, a zatim je nastupio gudački kvartet Pandora. Kraj programa obeležili su muzički koncerti poznatih sastava MVP, Sevdah Bejbi i Vrelo.
Tokom manifestacije na Trgu Republike bili su postavljeni brendirani pultovi na kojima su posetioci imati priliku da saznaju više o turističkoj ponudi Srbije. Pored 15 pultova sa ponudom gradova koje je Karavan do sada obišao, na 10 pultova bila je predstavljena i turistička ponuda naše prestonice. Posetioci su takođe mogli da pogledaju i turističke promo filmove Beograda i Srbije, kao i da dobiju promotivne poklon pakete.
Na štandu TOS-a, u saradnji sa udruženjem ,, Srbija za mlade“ organizovan je kviz znanja za posetioce „52 vikenda u Srbiji - Koliko poznaješ Srbiju“, a najuspešniji učesnici su dobili nagrade. Na Karavanu je promovisana aktivnost Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i JP ,,Pošta Srbije“ koja se odnosi na dodelu vaučera, kao i o mogućnostima korišćenja istih.
Povodom jubileja 160. godina od rođenja velikog naučnika Nikole Tesle, na Karavanu su prikazivani filmovi o Tesli, a posetioci su dobili i suvenire posvećene ovom naučniku.
Turistička organizacija Beograda, kao domaćin završne manifestacije u Beogradu, organizovala je besplatno razgledanje grada turističkim autobusom sa otvorenim krovom BS Turs.

 

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com